AKTUELNO

Tokom svoje karijere svedočila je mnogim značajnim događajima i upoznale velike ljude.

Pevačica Neda Ukraden je ispričala kako je izgledao susret sa Josipom Brozom Titom i otkrila zbog kog stranog političara se ukočila od straha.

"Ovo je istorijska fotografija sa nastupa pred predsednikom Titom i njegovim gostom Leonidom Brežnjevim koji je bio predsdenik SSSR. Tu je i moja draga koleginica Usnija Redžepova, tu je i Janika Balaž, Boki Milošević, Živan Saramandić", komentarisala je Neda sliku na kojoj su ona i njene kolege u društvu Josipa Broza.

Foto: Pink.rs/N. Vujičić

Kako je napomenula, to je bila čast i privilegija kad te izaberu da nastupiš.

"Bilo je mnogo izvođača, orkestara. To su bile velike priredbe a ne kao da pevaš u nekoj kafani. Svi smo imali jaku tremu, da nešto ne pogrešimo, da nešto ne zabrljamo", rekla je Neda.

Posle njenog nastupa ka njoj je krenuo, ni manje ni više, nego lično Leonid Brežnjev.

Foto: TV Pink Printscreen

"Ide čovek prema meni. Ukočila sam se od straha. Rekoh - gotovo, zbogom majko, zbogom oče. On priđe, reče ‘spasiba’, uze mikrofon i poče da recituje Jesenjinovu 'Kerušu', rekla je iskreno Neda u jednoj emisiji, a potom i opisala kakav je utisak Tito ostavio na nju:

"Tito je bio gospodin, veliki gospodin. Šmeker čovek. Ovi drugi samo nešto piju, žvaću, mlate onim escajgom. A on sve na nivou."

Foto: Wikipedia.org/ Photo Division, Ministry of Information & Broadcasting, Government of India/Kinoko kokonotsu

Autor: M.M.

#Neda Ukraden