AKTUELNO

Nit manje žene, niti većeg glasa!

U prvim godinama 21. veka, publiku je osvojila šarmantna i uvek nasmejana devojka veličanstvenog glasa, koja je nakon nekoliko godina nestala sa scene, ali je fanovi nisu zaboravili.



















Za pevačicu Svetlanu Cecu Slavković su mnogi govorili – nit manje žene, nit većeg glasa. Nažalost, skoro više od decenije nismo joj čuli glas. Publici u amanet je ostavila dva albuma i povukla se sa scene.


















Neobičan spoj srpskog folklora, moderne pop muzike i veoma dramatičnog vokala Cece Slavković privukao je dosta pažnje. Zapravo, ona je bila jedina pevačica koja je mogla da otpeva pesmu Bato pored Kaliopi, a da vas ne bude sramota. Prvi veći hitovi su joj bile pesme Dlanom o dlan i Sve ili ništa, a kasnije je i album Pola, pola pobrao brojne simpatije.

Naime, u jeku svoje popularnosti, Ceca se povukla sa javne scene, a važila je jednu od pevačica koje su začele etno-pop fazon u Srbiji. Bila je veoma aktivna na muzičkoj sceni, ali je u jednom trenutku sa scene - nestala.























- Ako hoćete da znate šta je u mom životu bilo poslednje što sam očekivala, to je svakako medijska pažnja i estradno eksponiranje. Ako pitate da li sam uživala u tome što sam se redovno pojavljivala u medijima – nisam. Želim li da se vratim na estradu - ne želim - kazala je jednom prilikom talentovana Ceca, koja se danas bavi vokalnom produkcijom, te radi u muzičkim studijima sa pevačima.


Ceca se, međutim, nakon svega nekoliko godina rada povukla sa estrade, a za razliku od većine profesionalnih pevača nije joj se dopadala prepoznatljivost koju je stekla u narodu.

Jedna od jako velikih zanimljivosti vezane za Cecu je njeno prijateljstvo sa pevačicom Majom Nikolić. Naime, malo ko zna da su se njih dve čak i okumile.

Autor: N.B.