AKTUELNO

Porodica Balašević će svaki atom snage utrošiti da sećanje na čuvenog panonskog mornara traje!

Četiri meseca posle smrti supruga Đorđa Balaševića, Olivera Savić-Balašević, priredila je na Paliću teatarsko predstavljanje jedne knjige, u kojoj se prisetila njihovog prvog susreta, ali i poslednjeg čardaša koji joj je izveo pod prozorom. Promocija je protekla veoma emotivno, a Olja nije krila suze. Podstaknuta aplauzima, setno je pričala o nedavno preminulom suprugu.

Foto: Beta/Dragan Gojić

Balaševićeva supruga otkrila je kako se nosi sa bolom, u čemu pronalazi inspiraciju i razlog za osmeh.

- Nas dvoje nikada nismo prestali da budemo jedno. Tako smo vaspitani, naučeni smo da lični, emotivni doživljaj držimo u sebi, da ga nosimo sa sobom. Jeste to sve kompleksno, ali to je sada tako. Borim se, moram. Tu su moja deca, moje dve unuke Simona i Petra - ispričala je i dodala:

Foto: Beta/Dragan Gojić

- Đole je u svim našim uspomenama i sećanjima, a u svakom njihovom delu su naše priče i naš smeh. Veoma sam ponosna na svoju decu, na njihovo držanje i istrajavanje. Način na koji se oni, sa ogromnim razumevanjem za mene, nose sa našim gubitkom ohrabrujuć je i podsticajan - dodaje ona.

Porodica Balašević će svaki atom snage utrošiti da sećanje na čuvenog panonskog mornara traje i da se prenosi i na naredne generacije.

- Ono što je sada na ovom četvercu bez kormilara jeste da se nosimo istrajno i postojano u odnosu na ono što je Đoletov legat. Uspomene na njega i naše emocije ne može niko oduzeti – zaključila je Olivera.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Strahinja Aćimović, Dimitrije Nikolić, HINA/CROPIX/ RANKO SUVAR

Autor: M.M.

#Olivera Balašević

#Đorđe Balašević