AKTUELNO

Njega domaća javnost pamti po brojnim ulogama kojima je svojoj publici vraćao osmeh na lice.

Prošlo je već godinu dana kako nam sa pozorišnih dasaka i televizijskih ekrana nedostaje glumac dečijih očiju - Milorad Mandić Manda. Preminuo je na sceni, tokom pretpremijere predstave "Petar Pan" u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić", 15. juna 2016. godine pod posledica srčanog udara.

Foto: Tanjug

Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, pored još dve glumačke legende Velimira Bate Živojinovića i Dragana Nikolića, uz tonove omiljene pesme "Nesanica".

Mile Pile, Viljuška, Mileta, Runda, Kurjak, Milašin... Milorada Mandića pamtićemo po mnogim ulogama, ali najviše po onoj u kojoj je on bio Manda - najbolji prijatelj svih klinaca, otac, suprug, kolega, čovek.

PROČITAJTE JOŠ: TRAGIČNA SMRT NAŠEG PEVAČA POTRESLA SRBIJU: Ovu pesmu NIJE STIGAO DA SNIMI!

Foto: Pink.rs

Povodom godišnjice Mandinog odlaska, pozorište "Boško Buha" objavilo je saopštenje kojim se prisećaju rano preminulog kolege i upravnika.

Džordž Bernard Šo je rekao: „Život izjednačuje sve ljude. Smrt otkriva izuzetne.“ Mi smo, doduše, nekako uvek znali da je naš Milorad Mandić Manda poseban čovek.Svakog dana smo svedočili njegovoj velikoj posvećenosti, energiji, odlučnosti, upornosti i ljubavi koju je imao za svakoga. Znali smo da je izuzetan, ali kako to biva, uzimali smo to ponekad zdravo za gotovo, misleći da će on uvek biti tu, i da će naš zajednički put mnogo duže trajati. Da imamo još vremena.Tek njegova prerana smrt probudila je u nama svest sa kakvim smo čovekom svakog dana provodili vreme, sa kakvim smo čovekom sarađivali, družili se, svađali se, smejali i delili ideje o budućnosti našeg pozorišta. Iako već godinu dana nije sa nama, naš Manda je svakog dana u našim mislima, sećanjima i razgovorima. A ta sećanja ne blede, i neće nikada izbledeti.

Autor:Pink.rs

#Milorad Mandić Manda

#Pismo

#Smrt

#glumac

'