AKTUELNO

To je strašno, ne znaš šta će da se desi – priča pevačica.

Pevačica Neda Ukraden bila je gost u novom izdanju emisije "Premijera Vikend - Specijal" pa uživo u emisiji otkrila detalje svojih nastupa pred velikim državnicima poput Tita i Gadafija.

Foto: TV Pink Printscreen

Pevala sam najširijem sloju ljudi, od profesora do zemljkoradnika, od narodnjaka do rokera, Tita, Gadafija... Pevala sam 10 puta i još bar 30 umetnika, mojim kolegama, to sam zvala pevanje sa strahovanjem, nije Tito bio opasan, već je sama organizacija bila drugačija, sve se merilo, svaka reč... Pokojna Jadranka Stojaković je pevala "Ima neka tajna veza", sve je to bilo u redu, ali pošto se Tito u tom trenutku razveo od Jovanke, to je bila jedna sumnjiva pesma – priča Neda kroz smeh.
Bilo je treme, jednom se desilo da je jedna pevačica pevala "Zemljo moja" i počne žene da plače, i plače, ne može da se zaustavi, a Tito na tri metra. To je strašno, ne znaš šta će da se desi, svi su aplaudirali, pa i on, ali svi u protokolu te gledaju namrgođeno, isprepadaš se – otkriva pevačica.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja povedem orkestar, došli smo blizu Dobanovaca, šator za nas umetnike da se presvučemo, ne znam ni kome pevamo, oni kažu "videćeš"... I onda odjednom saznamo da pevamo za Tita i njegove goste. Kad je došao red na mene, ja vidim Brežnjeva. Ne da su mi se noge odsekle, nego ne znam kako mi strofa ide – govori Neda.
Otpevam ja, kad vidim Brežnjev ide prema meni, ja rek'o sad "gotovo", sad kad me uhapse, kad on priđe, poljubi mi ruku i krene da mi recituje Kerušu od Jesenjina. Majko mila, kad ne umreh tad od straha i treme, neću nikad – priča Neda u emisiji "Premijera Vikend - Specijal".

Foto: TV Pink Printscreen

Neda Ukraden dotakla se i svog odlaska za Libiju gde je upoznala Gadafija.

Išli smo u posetu Libiji, nas par umetnika, delegacija iz Srbije, tada je Gadafi bio živ, 2006. godine i sad svi imamo po par minuta da se predstavimo čoveku. Mi očekujemo neko prstenje, tenkove, kad ono šator u nekoj avliji, životinje šetaju, razne koke, psi, jedna kamila... Dođe čovek ljubazan, održao zdravicu, jako je voleo Srbiju – otkriva pevačica.
Ja se predstavim i kažem odakle sam, moja pesma "Zora je", kad jedan čovek pored njega počne da je peva, Gadafi kaže "pa ja znam tu pesmu" i počnu svi da pevaju – završava Neda Ukraden.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: P.R.

#Neda Ukraden