AKTUELNO

Nakon Sarajevske publike, uskoro će i beogradska i novosadska imati prilike da gleda ovu predstavu.

Ekipa predstave "Audicija", okupila se danas na konferenciji za štampu u Sarajevu i najavila povratak pred sarajevsku publiku 5. oktobra u dvorani Mirza Delibašić.

U hotelu Europa, osim producenta Adnana Mundžića, govorili su i Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Admir Glamočak, Saša Petrović, Jasmin Geljo, Željko Ninčić i Mladen Nelević.

- Turneja će se zvati 033, što simbolizuje 33 godine nakon povratka Audicije u Sarajevu. Audicija će početi 7. oktobra premijerom u Sarajevu - kazao je Mundžić.

Pročitajte još:

EKSKLUZIVNO U AMIDŽI ŠOUU! Ovu minstarku će ugostiti Ognjen Amidžić! (VIDEO)

Emir Hadžihafizbegović koji u Audiciji glumi Bogoljuba Šaulića, mladića iz provincije koji je došao u Sarajevo upisati glumu, je izjavio:

- Fenomen ''Audicije'' sam objašnjavao nekoliko puta. Često nas mešaju s Top listom nadrealista iako je Audicija odvojen projekt. Nije bilo lako igrati tu grotesku i zezali smo se s Nadrealistima baš na taj način. Audiciju su radili zaista dobri glumci i sumnjam da bi ih iko drugi mogao zameniti - rekao je Mladen Nelević koji je ostao upamćen po liku Srboljuba Šaulića, a danas je izjavio da mu je čast što je danas u Sarajevu ponovo sa svojim kolegama.

- Uz Audiciju nam je svima i život bio lepši. Uz nju smo odrasli - dodao je Nelević

Turneja počinje u Sarajevu 7. oktobra, a publika u Srbiji predstavu će moći pogledati 9. novembra u Beogradu u centru ''Sava'' i 10.novembra u Novom Sadu u dvorani ''Spens'' u organizaciji Music Star Productiona.

Autor: Pink.rs

#Audicija

#Beograd

#Predstava

'