AKTUELNO

Danas je obeležena godišnjica smrti proslavljenog glumca Bate Živojinovića.

Legendarni srpski glumac Velimir Bata Živojinović preminuo je 22. maja prošle godine u 82. godini života, a danas su prvu godinu bez njega u Aleji velikana obeležili članovi njegove porodice, brojne kolege i poštovaoci njegovog lika i dela.

Foto: E-stock

U Batinu večnu kuću prva je stigla njegova supruga Lula Živojinović, koja je zamišljeno posmatrala njegov grob i sakrivala suze, a sve vreme tešila su je deca, unuci, kao i kolege proslavljenog glumca.

Foto: E-stock

Današnjem pomenu prisustvovali su Radmila Živković, Radoš Bajić, Dragan Bjelogrlić, političar Aleksandar Antić i brojni zvaničnici kineske ambasade.

Foto: E-stock

Podsetimo, Živojinović je na filmskom platnu debitovao 1955. godine kada je snimio film "Pesma sa Kumbare", a u svojoj bogatoj karijeri glumio je u blizu tri stotine filmova i serija.

Foto: Tanjug

Preminuo u snu

Živojinović je bitku sa životom izgubio 22. maja u 22:45h prošle godine u beogradskoj bolnici Sveti Sava. Posle moždanog udara koji je doživeo 2012. godine, Bata se uspešno oporavio i u međuvremenu dobio gangrenu, zbog koje mu je amputirana noga. To mu je, kažu doktori, produžilo život za nekoliko nedelja. Poslednjih dana njegovo stanje bilo je stabilno, iako je primao transfuziju i jake terapije, međutim, tog 22. maja otišao je na večni počinak.

D. T.

#Dragan Bjelogrlić

#Groblje

#Radoš Bajić

#Smrt

#Velimir Bata Živojinović

#glumac

'