AKTUELNO

"Taktike su odbojne i nisu privlačne", tvrdi voditeljka.

O muško-ženskim odnosima vekovima unazad se iznova govori i uči, a čini se da tokom godina čovek dolazi do novih, drugačiji spoznaja, zaključaka i razmišljanja. I voditeljka Snežana Dakić otvoreno, bez dlake na jeziku govori o ovim i sličnim temama, i to najčešće na Instagramu, gde njena razmišljanja uvek privuku veliku pažnju i izazovu reakcije. Tako je bilo i sada, kada je pisala o ljubavi i pažnji.

Foto: Pink.rs

- Svi očekuju pažnju, i muskarci i žene, a naročito žene... Pravi muškarac to treba da zna, jer dama i nežniji pol zaslužuju pažnju. Posebno u početku poznanstva, koje teži da pređe u romansu. Nepisano je pravilo da se muškarac malo više potrudi... Da ukaže više naklonosti i interesovanja... To se zove - muško. Umesto toga, današnji momci udare ignorisanje na nekoliko dana. Tačnije: prvo je zainteresovan, pa odjednom , kao- nije. Kakav gaf, kakva greška u koracima. Koga može da privuče nezrelost? Možda nezrelog partnera. Ali ne i pravog. Pravog odbija. Izgleda da oni uče jedni od drugih... Ali pogrešno - započela je Snežana, koja je potom nastavila:

- Ja sam zaključila da iza takvog ponašanja, glumljenja polovične zainteresovanosti, stoji manjak sadržaja koji mogu da ponude. Ili manjak samopouzdanja. Ili idealizacija druge strane kao previše krupnog zalogaja, zato im treba da glume “hard to get”, jer te tako hvataju na “čeznju”, a to je čista manipulacija i energetski vampirizam. Trošiš misli na isčekivanje nečije uskraćene pažnje, poziva, poruke, a ne znaš ni koliko je onaj drugi vredan pažnje. Nisi stigao da se uveriš. Uostalom, koliko dugo misli da će da traje obmana? Čim ga provalis, opet će da udari “rampu” i da se tako poigra sa nezrelim partnerima. Ne kažem da i žene ne manipulišu na isti nacin. Ovde izuzimam slučaj kad ti se neko ne dopada, pa odustaneš. Ali šta znači: danas jesam, sutra nisam zainteresovan/a? Ako ne taktiku. A taktike su odbojne. Nisu privlačne. To je manipulacija, a manipulacija nije ok!

Foto: TV Pink Printscreen

Ometa vas da stvarno sagledate tu osobu: ko je, šta je, kakav je i šta može da pruži. Zato nije ni čudo da se ljudi umore od neprekidnog upoznavanja i ponovnog igranja ping-ponga... Najbolji frajer je onaj ko ti otvoreno pokaže naklonost i pozove te odmah posle toga. Kad se rastanete, pusti poruku. Vidite se dan za danom. Bez čekanja od 48 sati - zaključila je Snežana.

Autor: D.T.

#Snežana Dakić