AKTUELNO

Prste da poližeš.

Zbog koronavirusa u našoj zemlji uvedene su vanredne mere, pa građani moraju ostati u svojim domovima. Vreme u karantinu provode i naše poznate ličnosti, a pevačica Aleksandra Mladenović je za naš portal otkrila šta ona najviše voli da sprema u svojoj kuhinji za vreme izolacije.

Foto: Pink.rs/R. Lazarević

Mlada pevačica se odazvala našoj akciji i čitaocima portala Pink.rs poklonila je svoj recept za domaću pitu sa sirom.

Za testo:

500 g brašna 250 ml mlake vode 1 kašičica soli

Za fil

500 grama sira 2 jaja so

Foto: Privatna arhiva

Zamesite testo od brašna, soli i vode. Ako zatreba, dodajte još vode jer testo treba da se lepi za prste. Dok testo odmara umutite sir, jaja i so, da se sve dobro sjedini. Testo se odvoji na loptice veličine jabuke. Svaka kora se razvlači na stolnjaku koji je prethodno posut brašnom. Razvučenu koru poprskate uljem, a zatim dodate 3-4 kašike fila. Koru zatim uvijate u rolat podižući stolnjak uvis. Svaku koru ređate u tepsiju i savijate u krug. Kada se završi sa filovanjem, pitu možete premazati uljem ili još jednim jajetom, a zatim peći 30 minuta u pećnici zagrejanoj na 200 stepeni.

Svakog dana u 19 časova novi recept

U narednim danima mnoge javne ličnosti će našim čitaocima poklanjati svoje recepte. Recepte poznatih možete pronaći na najbržem portalu Pink.rs svakog dana u 19 časova!

Autor: R.L.

#Aleksandra Mladenović

<
'