AKTUELNO

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je na po tri meseca kućnog zatvora one koje je policija u petak zatekla u lobiju Kraun plaze kako ispijaju piće.

Među osuđenima nalaze se pevači narodne muzike Radiša Trajković ĐaniMitar Mirić, Đanijeva supruga Slađana, kao i njihov sin Miloš, ali i poznati fudbaler Aleksandar Prijović.

Foto: Tanjug AP, E-Stock

- Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva 20 osumnjičenih je u petak zadržano. Svi saslušani u tužilaštvu priznali su krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i s njima su zaključeni sporazumi o priznanju krivice na kazne kućnog zatvora od po tri meseca. Sud ih je potvrdio i istog dana su presude postale pravosnažne. Jedna osoba je u bekstvu i za njom je raspisana potraga - potvrdila je Ivana Milekić, portparolka Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Tada je sa slobode puštena da se brani samo Đanijeva buduća snaja Nina Jezdimirović, jer je trudna.

- Tačno je sve što piše u krivičnoj prijavi, kriv sam, žao mi je. Ja sam toga dana nešto posle 15 sati došao u hotel sa sinom da prijatelju donesem lek, on je već bio negde u hotelu, pa sam seo da ga sačekam i poručio piće. Došle su i moja žena Slađana i devojka moga sina, i sele za drugi sto - rekao je navodno Đani, tvrdeći da se pridržavao odluka Vlade tokom vanrednog stanja, ali da „nije stigao sve da ih isprati“.

Foto: Pink.rs/N. Vujičić

Krivicu je priznao i fudbaler Aleksandar Prijović, koji je, kao i ostali uhapšeni, prihvatio da provede tri meseca u kućnom zatvoru. On je rekao da mu je žao zbog svega što se dogodilo.

- Nisam imao nameru da kršim zakon, svega sam se pridržavao, nisam znao da ne smem da budem tamo. Otišao sam u hotel, posle individualnog treninga, na ručak. Međutim, tog dana mi je ćerki bio rođendan i pošto mi je dok sam sedeo slučajno naišao prijatelj s devojkom, pozvao sam ih da sednu sa mnom, da ih počastim povodom rođendana - navodno je ispričao fudbaler.

View this post on Instagram

🤴💪🏆🏆🏆(L)

A post shared by Aleksandar Prijovic (@prijo09) on

Ipak, prema pričama koje su preplavile domaće medije, Prijović i još nekoliko gostija koje je policija uhapsila pokušali su da izbegnu privođenje tako što su se naknadno prijavili kao gosti hotela.

- Verovatno su smatrali da kao gosti imaju pravo da borave na tom mestu, pa su se neki od zatečenih skoro dva sata posle upada policije prijavili telefonom ili preko sajta Buking i rezervisali sobe, ali im to nije pomoglo - priča izvor i dodaje da je pevač Mitar Mirić, koji je kasnije priznao krivicu, u prvi mah tvrdio da je u lokal došao nakratko, da bi uzeo naručenu hranu.

Autor: D.T.

#Aleksandar Prijović

#Hapšenje

#Mitar Mirić

#Radiša Trajković Đani

#koronavirus

'