AKTUELNO

Prema rečima nekadašnjeg špijuna, osumnjičenog za atentat na bivšeg predsednika SRJ i Republike Srbije, Slobodana Miloševića, makedosnki pevač je ubijen.

Ni posle 10 godina od pogibije popularnog makedonskog pevača Todora Tošeta Proeskog, teorije o njegovojj smrti ne prestaju da se pojavljuju u javnosti. A najnoviju izneo je sinoć Jugoslav Petrućić, gostujući na jednoj makedonskoj televiziji.

Foto: Wikipedia

Prema rečima nekadašnjeg špijuna, osumnjičenog za atentat na bivšeg predsednika SRJ i Republike Srbije, Slobodana Miloševića, smrt pevača anđeoskog glasa nije bila slučajnost.

Foto: E-stock

- Brzina kojom se kretao džip, i njegova polovina koja je udarila u kamion, nije mogla a da ne povredi ozbiljno vozača i saputnika koji je sedeo iza. Ne postoji ni teoretska mogućnost da sila koja je delovala unutra prilikom udara te strane u kamion, pošto je džip robusno vozilo, ima veoma jake varove, veoma je snažno, prilikom razaranja i rasturanja tog dela, na drugom delu gde su se nalazili ovi ljudi, imali bi takve povrede, vidljive po telu, da bi morali da završe u bolnici. Vazdušni jastuci su morali da budu otvoreni, povrede koje bi imali na telu bi morale da se leče ako ništa drugo bar jedno dve-tri nedelje da leže. Sila je tolika bila da oni nisu mogli da izađu nepovređeni. Ne želim da se bavim time kako su to namestili, ali to je nemoguće - rekao je on i dodao:

- Radilo se o ubistvu. Koji su razlozi i motivi ja ne zalazim u to niti želim niti me to interesuje. Samo znam da ljudi koji pričaju o tome, pričaju kao šarlatani - izjavio je Petrušić.

Toše Proeski poginuo je u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine, na autoputu u Hrvatskoj, dok je iz Skoplja putovao za Zagreb. Vozilom je upravljao njegov prijatelj i vozač Georgij Georgijevski, koji je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i udario u kamion. Na zadnjem sedištu bila je Tošetova menadžerka Ljiljana Petrović. Toše je stradao na licu mesta, dok su Petrovićeva i Georgijevski prošli nepovređeni.

Autor: Pink.rs

#Toše Proeski

'