AKTUELNO

Obezbedila se!

Pevačica Katarina Grujić poštuje mere koje su propisane od strane države u borbi sa virusom COVID-19, te vreme provodi u izolaciji u svom domu.

Foto: Foto /Alo.rs

Da li ti je teško palo što su ti otkazani nastupi? 

- Pevanje je moj posao, naravno da mi nije ni prijatno, ni prirodno, posebno ne zbog ovakvih okolnosti u kojima smo se našli, Srbija, ceo svet. Svakoga koga pitate danas na tu temu reći će vam isto. Za mene je moja porodica tu, pa i da ne radim imam uslove za neki normalan život bez većih gubitaka, ali potpuno saosećam sa mnogim ljudima kojima je zbog koronavirusa stopiran posao. Treba isplatiti plate, plaćati lokale, a ništa ne privređujte. Pored ljudskih žrtava, ovo će biti i strašan ekonomski udar za celu ljudsku naciju. Samo neka se što pre završi ova pošast, a bolesni ozdrave. Da se svi vratimo našim normalnim životima.

Neki pevači kažu da su se obradovali?

- Verovatno je mnogima dobro došlo da se odmore. Nije ni naš posao lak, stalna putovanja, noćni rad. Ne verujem samo da su presrećni što taj “odmor” provode u ovakvim okolnostima.

Koliko ti smeta izolacija i zatvoren prostor s obzirom na to da se dosta krećeš i izlaziš sa prijateljima?

- Od trenutka kada su nadležni organi uveli vanredno stanje u našoj zemlji, moja porodica i ja ponašamo se odgovorno, što ovim putem kao javna ličnost apelujem svim građanima. Shvatili smo sve veoma ozbiljno. Minimalno se krećemo, samo koliko je to potrebno kako bi smo obavili osnovne stvari za život. Istina je da sam druželjubiva, da volim da izlazim, ali Bože moj, pa ljudski život je važniji od bilo kakve terevenke. Za sada mi ne smeta, gledam da ispunim slobodno vreme što kvalitetnije. A za provod i druženje uvek će biti vremena.

Foto: Foto /Alo.rs

Mnogi se žale da će im samoizolacija doneti kilograme, kakva je situacija kod tebe?

- Da, videla sam dosta šala na tu temu po društvenim mrežama i baš me nasmeju u ovim teškim trenucima za sve nas. Ali ja nemam taj problem. Godinama već vodim računa kako se hranim. Nisam pristalica rigoroznih dijeta, već zdravog načina ishrane uz fizičku aktivnost. Prosto, i u ovim trenucima izolacije pridržavam se toga. I najvažnije je da imamo pozitivne misli, paranoja, panični strah i depresije samo mogu da vam naškode. 

Paziš li šta jedeš? Imaš li nekakvu fizičku aktivnost?

- Izolaciju i policijski čas koristim da zaspim ranije i ustanem ranije, što kod nas pevača generalno nije praksa. Trudim se da imam tri obroka. Dok nije uvedena zabrana treniranja napolju, vežbala sam sa trenerom tri puta nedeljno u parku. Sada sam kupila traku i nju koristim svaki dan kako bih održavala kondiciju. Tu su i vežbe istezanja koje je vrlo jednostavno odraditi i u kućnim uslovima.

Foto: Foto /Alo.rs

Šta radiš da ti brže prođe vreme u izolaciji? Kuvaš li ukućanima?

- Ma samo ako hoćete, možete pronaći milion stvari koje će vam skrenuti pažnju. Gledam serje i filmove, čitam, igram se sa sestrićem, mnogo više vremena provodim sa sestrom i roditeljima. Mi smo inače jako vezani jedni za druge, ova situacije je taj odnos, čini mi se, učinila još snažnijim. Imam i ljubimce, dva psa, čivavu Don Vita i frnacusku pudlu koja se zove Mars! A od skora naš novi član je i zec! Njega prosto obožavam! Pa naravno da uvek napravim neki brzi obrok za sve nas, na primer neku dobru pastu! To inače radim i kada nije vanredno stanje!

Foto: Foto /Alo.rs

Šta je prvo što ćeš uraditi kada prođe vanredno stanje? Gde ćeš otići?

- Ha, ha, pa puno je stvari već na spisku! Pre svega jedva čekam da se vratim svojoj publici i nastupima i da opet svi u glas pevamo “Mušku kurvu”, “Paranoičan”, “Tuđu”, “Rođena za bol”! Naravno, volole bih da otputujem i na jedan egzotičan odmor! I jedva čekam povratak pravim treninzima! A pašće i neki dobar izlazak!

Objavila si nekoliko fotografija, ali nisi otkrila o kom dečku se radi. Planiraš li da ga predstaviš? Kako ti pada to što ste razdvojeni?

- Moj osmeh dovoljan je pokazatelj da sam trenutno srećna i ispunjena osoba. Poučena dosadašnjim iskustvom ne bih detaljisala o svom ljubavnom životu. Postoji osoba koja je pre svega moj prijatelj i podrška u svemu što radim i sa kojom volim da provodim dosta vremena. Okolnosti su takve kakve su, pa se sa svim dragim ljudia čujem preko video poziva, poruka, skajpa! Naravno da mi teško pada razdvojenost od mnogih prijatelja, pa i od te posebne osobe. Ali proći će i ovo.

Foto: Foto /Alo.rs

Autor: Pink.rs

#Katarina Grujić

'