AKTUELNO

Danas se navršilo tačno dve godine otkako nas je napustio Nebojša Glogovac, glumac neprevaziđenog talenta, vedrine i šarma.

Sada se oglasila njegova profesorka srpskog jezika iz gimnazije i otkrila kakav je Glogovoac bio u srednjoškolskim danima. Mi vam njenu poruku koju je objavila na Fejsbuku prenosimo u celosti.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Pre dve godine... Umro je moj učenik, prijatelj, genije... Nebojša Glogovac, Gloga... Malo se tresem dok ovo pišem, jer mi je neverovatna ta upravo napisana rečenica... Prebiram po uspomenama. Gimnazija "Uroš Predić" u Pančevu. Nebojša je imao 17 godina, maturant, ja 26 godina, njegova nova profesorka srpskog. - Hajde, Nebojša, pročitaj domaći. - Da li mogu da recituje? Znam Radovana, znam i Hamleta... - Hajde, Nebojša... Radoznala sam... Hamleta On sav srećan recituje... U učionici je zavladao tajac... Malo je reći da mi se dopalo. Ja sam zanemela, bio je briljantan. - Ovo je za pet... Možeš uvek da nam recituješ, ali moraš i da učiš. Sigurna sam da me razumeš. - Hvala, profesorka... I onaj njegov smešak koji obara i koji se ne zaboravlja. Nekoliko meseci pre smrti me je ugledao na stanici i vozio do Pančeva. - Znate da ste sada bolja riba nego u školi. - Zezaš? - Nikad ne zezam.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Podsetimo, Nebojša Glogovac rođen je 1969. godine u Trebinju. Kada je imao samo 7 godina preselio se sa porodicom u Pančevo. Prvu ulogu ostvario je u seriji "Bolji život", u kojoj je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a posle dve godine se predomišlja i upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković...

Autor: R.L.

#Nebojša Glogovac

'