AKTUELNO

Zbog ove odluke spasio je život supruzi i mlađem sinu.

Pre tačno 12 godina 22. januara 2008. godine preminuo je naš čuveni glumac Milenko Zablaćanski na VMA u Beogradu nakon teške saobraćajne nesreće.

Foto: Printscreen YouTube/Jovan Jovanović

On se 17 dana lavovski borio za život, nakon što je tog 5. januara u popodnevnim časovima na magistralnom putu koji vodi iz Zlatibora ka Užicu doživeo stravičnu nesreću, kada je iz suprotnog pravca naišao mercedes čiji je vozač izgubio kontrolu nad automobilom i proklizao na suprotnu traku, te se direktno sudario sa automobilom kojim je upravljao Milenko.

Glumac je uoči nesreće boravio sa suprugom Snežanom i mlađim sinom Nikolom u njihovoj vikendici u naselju Gajevi koje se nalazi nedaleko od Zlatibora. Trebalo je tamo da ostanu još nekoliko dana, ali su prekinuli odmor zbog smrti Snežanine tetke. Milenko je bio svestan da loše vreme otežava saobraćaj, pa je suprugu i sina u Beograd poslao autobusom. Ispostavilo se da im je spasio život.

Foto: Printscreen YouTube/Jovan Jovanović

Zablaćanski sa suprugom Snežanom ima dva sina Ivana i Nikolu, a Ivan je krenuo očevim stopama i danas je glumac. Milenko je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom Beogradu.

Autor: R.L.

#Milenko Zablaćanski

'