AKTUELNO

Nijedan roditelj ne bi mogao da se nosi sa takvim bolom!

Zorka Pucar, poznata kao vidovita Zorka, izgubila je tri sina koje nije uspela da spase, uprkos natprirodnim moćima kojima je pomogla mnogima. Proročica je u braku sa Radivojem Barbakovim dobila sinove Dejana, Dragana, Pavla i Nebojšu sa kojima je živela u Novom Miloševu, mestu pokraj Kikinde.

Komšije iz Nove Mileševe otkrile su da je proročica tamo doživela jezivu sudbinu, jer joj je najstariji sin Dejan nastradao sa 27 godina u saobraćajnoj nesreći, sin Dragan je bio ratni invalid koji je preminuo u 44. godini od raka. Pre dve godine umro je i najmlađi Nebojša (41).

Zorki je sad ostao samo Pavle (43) iz prvog braka i Dragoslav koji ima 28 godina, a kojeg je proročica dobila u drugom braku.

Foto: Printscreen YouTube/ REPORTAŽE - TV DUGA PLUS

Proročica je smogla snage da progovori o svojoj tragediji.

Dok ovo pričam otvaram živu ranu na svom srcu. Patim i plačem danima i noćima. Sahraniti tri sina je nešto najgore što može da se dogodi jednom roditelju - započinje kroz suze životnu priču Zorka.

Tvrdi da je predvidela porodičnu tragediju.

Dejana sam preklinjala da ne ide u Crnu Goru, ali nije hteo da me posluša. Nastradao je kada se autobus survao u Kanjon Morače. Dragan je bio vojni invalid, oboleo je od raka. Najmlađeg sam sahranila u februaru. Bio je vredan, radio je na građevini. Tragedije sam predvidela, ali nisam mogla da ih sprečim. Hvala Bogu, sin Pavle mi je živ i zdrav. Živi u Novom Miloševu i dolazi kod mene. Iz drugog braka imam Dragoslava koji je uzorno i vredno dete - kaže Zorka.

ZORKA JE OSUĐIVANA ZBOG GLEDANJA U SLIKE

Vidovita Zorka je početkom dvehiljaditih osuđena na 25 dana zatvora na osnovu člana 13. Zakona o javnom redu i miru, koji glasi: 'Ko se bavi vračanjem, proricanjem sudbine, tumačenjem snova ili sličnim obmanjivanjem na način na koji ugrožava spokojstvo građana ili remeti javni red i mir, kazniće se novčano ili kaznom zatvora do 30 dana'. Zorka je 1996. godine u opštini Palilula registrovala agenciju za "pružanje astroloških usluga", i plaćala paušalan porez. Ipak, od astrologije nije bilo ništa, jer je njena specijalnost - "gledanje u sliku". Zorka je tražila da je zainteresovani lično poseti, da obavezno ponese sliku osobe kojoj se gleda i samo za prijem naplaćivala 50 nemačkih maraka. I u pismu je trebalo poslati istu sumu novca.

SIN PAVLE ZBOG TUČE BIO U ZATVORU

U Novom Miloševu, gde je Zorka živela sa prvim suprugom, kažu da su njena deca imala teško detinjstvo. - Otac im je bio alkoholičar i sav teret je bio na Zorki. Ona to nije mogla da trpi, pa ih je ostavljala da se snalaze. Decu skoro da je gajio komšiluk, a njihova deca mališanima su nosili sveće da se greju u hladnim danima. Dragan je jednog dana bio u kafani, komšija ga je oborio i počeo da ga gazi. Pavle je prišao da pomogne bratu. Tuča je bila prijavljena policiji i on je je oko godinu dana bio u zatvoru - kaže komšija koji je insistirao na anonimnosti. Pavle kaže da nisu tačne priče komšiluka: - Imam najbolju majku na svetu, koja je za mene i braću sve učinila. Po selu sa slašću da pričaju i nadograđuju ono što njima odgovara. To me boli.

Autor: N. Vujčić

#Potresna ispovest

#Tragedija

#Vidovita Zorka

'