AKTUELNO

Ona je na sudu uspešno dokazala da je bila u vezi s Tošetom, i za to je priložila oko 200 SMS poruka koje su razmenili.

Makedonski slavuj, kako su ga oslovljavali, Toše Proeski, preminuo je u ranu zoru 16. oktobra 2007. godine nedaleko od Nove Gradiške, na auto-putu Zagreb – Lipovac. Tada je imao samo 26 godina. Pevač je sedeo je kao suvozač u automobilu kojim je upravljao njegov prijatelj Georgij Georgijevski, a neprilagođena brzina dovela je do toga da vozilo udari u prikolicu kamiona i to baš onom stranom u kojoj je bio Toše. Preminuo je na licu mesta, a tuga za njegovim preranim odlaskom ne bledi ni nakon više od 12 godina od strašne tragedije.

Iako je po prirodi bio poprilično tajanstven i krio privatne detalje svog života od očiju javnosti, njegov ljubavni život nije prošao nezapaženo. Bliski prijatelji preminulog pevača tvrdili su da je imao samo jednu veliku ljubav - bivšu rukometašicu Andrijanu Budimir s kojom je bio nekoliko godina u vezi. Počeli su da se zabavljaju 2001. godine, ali je tome došao kraj posle tri godine. Obnovili su vezu 2007. kada su počeli i da žive zajedno. Iste godine, tačnije 16. oktobra, Toše je izgubio život.

Foto: E-Stock

– Nekad mi je Toše nosio bele ruže, moje omiljeno cveće. Sad ih ja nosim njemu na grob. Doktor mi je zabranio da idem u Kruševo jer svaki put nakon što odem na Tošin grob, završim u bolnici – ispričala je svojevremeno lepa Andrijana, koja nije htela da se odrekne nošenja crnine, potpuno se povukla iz javnosti i drastično smršala, nakon strašne tragedije.

Toše je navodno planirao da je zaprosi, ali su menadžeri rekli kako je to "loše za karijeru". Tada se još bavila profesionalnim rukometom, ali je karijeru prekinula.

– Svi su me uveravali da ne smem da odustanem. Govorili su mi da život ide dalje i da treba nešto da radim. Ne sređujem se, ne šminkam, nigde ne mogu da izađem – pričala je svojevremeno Andrijana koja je tada otvorila kozmetički salon, ali je to nije činilo srećnom.

Foto: Facebook.com

Njihovu ljubav nisu zaobišle prepreke. Naime, pevačeva menadžerka Ljiljana Petrović tvrdila je kako oni uopšte nisu bili u vezi.

– Nikada nisam razumela njene posesivne reakcije. Na promociji njegovog albuma uveravala ga je da sam dolaskom sve upropastila. Jednom sam ga nazvala i ona se javila. Tražila sam ga, a ona je odgovorila kako nas dvoje ne možemo da budemo zajedno. Rekla sam mu da ću se povući ako želi, ali Toše nije mogao da se odluči. Rekao mi je tada da je postala nepodnošljiva – ispričala je jednom prilikom bivša rukometašica.

Odlučila je da tuži Ljiljanu zbog svih njenih tvrdnji i dobila je spor. Na sudu je uspešno dokazala da je bila u vezi s Tošetom, i za to je priložila oko 200 SMS poruka koje su razmenili.

– Ta žena je uništila moj život i ugled. Ljudi su, kada bi me videli, pitali jesam li ja stvarno bila s njim ili nisam. Tužila sam je da dokažem da laže, a ne zbog novca – rekla je Andrijana.

View this post on Instagram

Neka nam se mnoze zvezdice!!!! 🥇🥇

A post shared by Andrijana Budimir (@andrijana_budimir_official) on

Godinama je tugovala zbog gubitka ljubavi, ali sreća joj je pokucala na vrata i pre šest godina se udala za skopskog ugostitelja Johana s kojim ima sina Maksima. Danas trenira decu i mlade, a postala je prvi ženski trener muške reprezentacije Severne Makedonije.

Prva ljubav zaborava nema

Drugi tvrde kako je do samog Tošetovog kraja u pitanju bila druga devojka, Blagica Micova, s kojom je pevač bio od 1998. do 2002. godine. S makedonskom manekenkom Toše je prekinuo zbog prevelike popularnosti, a u vezu su se opet upustili posle njegovog nastupa na Evrosongu 2004. godine. Ta veza je okončana dve godine kasnije.

– Toše i ja nikada nismo prekinuli kontakt. Svake nedelje smo se čuli, čak smo leta 2006. zajedno odmarali na Ohridskom jezeru – kazala je Blagica u jednom od retkih intervjua koje je dala posle njegove smrti.

Ona je rekla da je prema pevaču gajila snažne emocije dok su se zabavljali i da su one ostale do danas.

– I dalje ga volim na jedan vrlo poseban i samo meni shvatljiv način. Sigurna sam da više nijednog muškarca neću voleti kao njega – izjavila je Blagica koja je danas u srećnom braku i majka dvoje dece.

Autor: M. K.

#Andrijana Budimir

#Toše Proeski

'