AKTUELNO

Pevačica tvrdi da je pesma ista kao i njena, a ne samo slična.

Pevačica Aleksandra Kovač istakla je na društvenim mrežama da nemački predstavnik na ovogodišnjoj pesmi Evrovizije ima pesmu čija muzika neverovatno podseća na jednu od pesama koje je ona komponovala.

Ove godine za Nemačku na ovom prestižnom takmičenu peva Levina, koja će svoju zemlju predstavljati pesmom "Perfect Life", ali je nemački režiser i prijatelj naše pevačice primetio sličnost sa njenom pesmom.

- Interesantno. Moj prijatelj, nemački režiser Feliks Maksim Eler, za čiji sam film "Young and wild" pre tri godine komponovala istoimenu pesmu sa mojim profesorom Jatijem Durantom, objavio je ovaj post, jer smo izgleda nekome poslužili kao inspiracija. Prosudite sami i obavezno šerujte - napisala je Aleksandra u okviru objave.

Foto: Printscreen Youtube

I Feliks je bio zajedljiv u svom komentaru.

- Izgleda da su producenti nemačke pesme za Evroviziju ove godine pozajmili malo insipracije iz pesme za moj film "Young and Wild" od Aleksandra kovač i Jatija Duranta. Mogli su da pitaju - piše u njegovom statusu.

Ova pesma je već bila u centru pažnje zbog toga što mnoge podseća na "Titanium" Dejvida Gete i Sije.

Foto: YouTube screenshot

Aleksandra tvrdi da je ova pesma ista kao i njena, a ne samo slična.

- Plagijat se ustanovljava na sudu po principu indigo testa. Notni tekst jedne pesme je plagiran samo ako je notni tekst sporne pesme u celosti preslikan, kao kroz indigo. Sve ostalo se ne smatra plagijatom. Kao neko ko je 25 godina u pop muzici, znam koliko je lako biti sličan nekoj pesmi, ali ovo nije slično, već isto - rekla je Aleksandra za Večernji.hr.

Poslušajte obe pesme, pa procenite sami.

Autor: V. T.

#Aleksandra Kovač

#Evrovizija

'