AKTUELNO

Retko je govorio o privatnom životu.

Nikola Simić preminuo je pre pet godina, a publika ga pamti po maestralnim ulogama koje je odigrao tokom dugogodišnje karijere. Međutim, privatni život je čuvao daleko od očiju javnosti.

Foto: TV Pink Printscreen

Glumac je odrastao na Zvezdari, da bi se njegova porodica kasnije preselila na Topličin venac. Važio je za jednog od najduhovitijih glumaca, a vedar duh nikada ga nije napustio.

Smeh je nešto najblagotvornije na svetu. U smehu, kroz smeh, čovek sve nevolje zaboravlja. Neka to bude i za trenutak, ali taj trenutak je dragocen. Nemoguće je da jedno biće bude stalno pod tenzijom, mora negde da pokulja ono nagomilano u njemu – rekao je Nikola Simić u jednom intervjuu.

Foto: TV Pink Printscreen

Treba se zaljubljivati. Psiholozi kažu da dođe trenutak kad čovek želi da promeni način svog života. Treba imati hrabrosti i smelosti i to uraditi. Ja to znam, naravno, iz prve ruke. Trebalo je imati hrabrosti i igrati "Dunda" u Dubrovniku te večeri kad su mi saopštili da mi je otac umro. I niko to nije znao. Trebalo je imati hrabrosti i igrati "Bubu" 30. decembra, a sahraniti majku 29. - rekao je glumac pre nekoliko godina.

Ćerka Ana podarila mu je unuke Isidoru i Saru, koje su još u najranijem detinjstvu pokazale ljubav prema profesiji svog dede. Simić je govorio da mu upravo druženje sa njima najviše prija.

Foto: TV Pink Printscreen

Starija Isidora već je uplovila u glumačke vode i igrala je u Pozorištancetu Puž, a mlađa Sara počela je da priča kako bi volela da bude glumica. Ipak, još je rano da je ozbiljno shvatimo – govorio je Simić pre nekoliko godina.

Njegov bratanac Dušan Simić za jedan dnevni list ispričao je da se glumac četiri puta ženio i razvodio, da je obožavao žene. Poslednjih godina Nikolinog života pričalo se da je u vezi sa 48 godina mlađom glumicom. Nikola Simić preminuo je 80. godini života, u novembru 2014. godine.

Autor: S.K.

#Nikola Simić

'