AKTUELNO

Željko Ražnatović i Ceca su ispoštovali sve srpske običaje, a Arkan je po mladu došao u crnogorskoj narodnoj nošnju, dok je Ceca bila u srpskoj.

Veljko Ražnatović, sin Svetlane Cece Ražnatović i pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, danas izgovara sudbonosno ''da'' izabranici Bogdani Rodić, koja je u trećem mesecu trudnoće. 

Danima se priča o njihovoj svadbi kao svadbi decenije, a svadba Veljkovih roditelja bila je svadba veka. Za njihovo slavlje bilo je veliko interesovanje javnosti, ne samo u regionu već i u svetu, pa su svetske kuće BBC i CNN snimali i izveštavali sa svadbe. 

Foto: Printscreen YouTube/Svetlana Ceca Raznatovic

Željko Ražnatović i Ceca su ispoštovali sve srpske običaje, a Arkan je po mladu došao u crnogorskoj narodnoj nošnju, dok je Ceca bila u srpskoj. Tek kad je oborio jabuku, svatovi su mogli da uđu. Ceca je sve goste koji su došli po nju, kuma, mladoženju, devere, barjaktare celivala u ruku. 

Arkan i Ceca nisu zaboravili da odrade sve običaje pa je tako i dever kupio nevesti cipele, zlatne cipele i stavio joj dukat u nju. 

Foto: Printscreen YouTube/Svetlana Ceca Raznatovic

U Šumadiji je važno obuti mladu. Cipele je obično kupovao dever. Mlada je dobijala svoje cipele tek kad stignu mladoženjini svatovi, a obuvala ih je kad ih dever ili mladoženja dobro "okite".

Mlada je obično bila bosa ili u papučama kad joj stiže izabranik. Obuvaju joj cipelu, ali ona se odmah poželi da je žulja. Mladoženja ili dever u cipelu stavljaju novčanicu i pitaju je da li je i dalje žulja. Ova radnja se obavlja jednom ili tri puta, u zavisnosti koliko cipela "žulja" mladu. Kad je cipela dobro "okićena", da ne žulja više, mladoženja ili dever obuvaju mladu, kako im ne bi bila bosa.

Foto: Printscreen YouTube/Svetlana Ceca Raznatovic

Autor: Pink.rs

#Svetlana Ceca Ražnatović

#svadba

'