AKTUELNO

Jedno od njegove dece krenule je njegovim stopama.

Marko Nikolić, legendarni glumac koji je preminuo u 73. godini, imao je tri velike ljubavne priče, krunisane brakom, koje su mu donele troje dece.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Dotakao se jednom prilikom te teme, pa je istakao da to ne može objektivno da proceni, da je za njegovu popularnost kod žena sigurno bila zaslužna njegova javna profesija, ali je otkrio i najveći svoj "zavodnički trik".

- Na primer, zamišljen si i gledaš u jednu tačku, a one se pitaju šta li ga muči, mora da je sav ispunjen duhovnostima kad je tako dubok i ume da pati. Bile su to neke folirancije, a sad je ostalo da se divim ženskoj lepoti i da ne žalim za svojom mladošću. Kad je reč o duhovnosti i pravoj, iskrenoj ljubavi, nisam birao. Nije bilo bitno da li je poznata ili nepoznata ličnost, da li je umetnica ili sportistkinja, da li je visoka, niska, mršava, debela. Kad mi se nešto svidi u njoj, moglo je njih petsto da mi skrene pažnju kako nisam normalan, ne bi vredelo, jer ja sam sebi našao nešto što mi je interesantno. Ne znam da li na žalost ili na sreću, ali tri puta sam se ženio i imam troje divne dece iz ta tri braka. Ne mogu da kažem kako mi je žao što nisam imao deset žena i desetoro dece, bilo bi previše. Mada, ponekad kad moji naslednici imaju probleme, dođe mi da glasno pitam ko kaže da su deca radost i zašto se radujemo kad ih dobijemo! Celog života samo brineš, jer i kad su deca dobra, briga je valjda roditelju usađena. A deca to shvate tek kad i sami postanu roditelji - ispričao je on jednom prilikom.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Inače, Marko je iza sebe ostavio troje dece, a jedno od njih je i Mina, koja je krenula stopama svog oca.

Foto: Beta/Miloš Miškov

Autor: N.V.

#Marko Nikolić

#glumac

'