AKTUELNO

Ovako je pričao o majci pre devet godina.

Danas je na starom groblju u Pančevu sahranjena Milena Glogovac, majka preminulog glumca Nebojše Glogovca koja nije mogla da prežali prerano izgubljenog sina. Nebojša je preminuo prošlog februara, a njegova majka Milena umrla je pre četiri dana u svojoj 74. godini. 

Foto: Reprint/Politika

Pre devet godina Nebojša Glogovac pričao je o svojoj porodici za medije i tom prilikom je rekao je da su njegovi roditelji bili jako ponosni na njega kada je upisao glumu, ali i da se njegova majka uvek plašila boemskog života, kao i navika koje imaju glumci.

Roditelji su mi iz Nevesinja. Majka mi je iz Nevesinja, otac sa Dramiševa, sela udaljenog jedno 30 kilometara od Nevesinja. Mi smo otišli odande u mojoj šestoj - sedmoj godini. To je bio veliki kulturološki zemljotres. Ogromna je razlika u mentalitetima između Nevesinja i Trebinja i tog nekog mentaliteta u Opovu, tog nekog banaćanskog fazona - govorio je Nebojša.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Po mom utisku moji roditelji su ponosni i srećni što sam ja uspešan u svemu tome. Kad sam upisao Akademiju i došao kući, otac mi je čestitao, to je bila jedna od prvih stvari na kojoj mi je on čestitao u životu. Uvek su mi roditelji govorili - to je sve za tvoje dobro, to radiš za sebe. Izljubio me od srca, vrlo srećan što sam se ja našao u tome. Majka se plašila boemskog života i tog kako glumci žive, ali šta će, morala je da se pomiri s tim - pričao je pre devet godina Glogovac.

Nebojša Glogovac tada se i javno zahvalio roditeljima što su mu sve tokom života obezbedili, što ga nikada nisu kočili u odlukama koje je donosio, kao i zbog toga što nije imao preteško odrastanje i detinjstvo.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Inače, Nebojša Glogovac preminuo je na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu u februaru 2018. godine, nakon teške bolesti. Poznanici porodice kažu da se njegova mama od bola za sinom ubrzo razbolela i polako počela da vene. Umrla je, kažu, od tuge za njim.

Autor: S.K.

#Milena Glogovac

#Nebojša Glogovac

'