AKTUELNO

Danas je jedna pod najpoznatijih srpskih pevačica narodne muzike.

Poznata srpska pevačica raskošnog glasa čije su pesme neizostvane na veseljima rođena je 6. septembra 1959. godine u mestu Banja blizu Priboja gde je završila gimnaziju. Njena prvobitna želja bila je da postane učiteljica što je naišlo na majčino odobravanje. Međutim, otac Branko koji je svirao frulu, podržao ju je u nameri da se bavi muzikom.

Na sceni je više od 40 godina, a na rođenju je dobila ime Nadežda Nada Polić, ali je davne 1985. godine umesto svog imena iz lične karte publici počela da se predstavlja pod pseudonimom Ana Bekuta.

Foto: Pink.rs

Prvi angažman imala je sa dvadeset godina u hotelu Mileševa u Prijepolju. Na taj način upoznala je klavijaturistu Aleksandra Savića sa kojim je bila u braku deset meseci. Narednih pet godina je učila zanat pevajući po hotelima širom Jugoslavije.

dsds

Foto: Printscreen Instagram/anabekuta1

Za razliku od mnogih kolega koji su karijeru gradili na skandalima, Ana Bekuta je odbila ponude da učestvuje u rijaliti šou programima i trudi se da publiku privuče isključivo svojim pesmama i vokalnim sposobnostima.

Autor: Pink.rs

#Ana Bekuta

'