AKTUELNO

Postoje razne priče o prokletstvu ''Montenigersa'' zbog smrti dvojice članova, takođe mnogo je pisano i o Igorovom životu i teškim emotivnim stanjima zbog ovih nemilih događaja.

Nebojša Saveljić Neba, pre 20 godina, u 28. godini poginuo je u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Podgorica-Cetinje, a njegova smrt potresla je čitav region.

Oko 3.45 ujutru, 31. oktobra 1999. godine, vozilo u kome se nalazio Saveljić je zbog neprilagođene brzine prešlo na suprotnu stranu i udarilo u stenu, a od siline udarca prevrnulo se na krov i zatim sletelo u jarak pored puta.

Osim popularnog pevača u teškoj saobraćajnoj nesreći poginulo je još dvoje ljudi, a jedna devojka je teško povređena. Nakon tragedije koja se dogodila 31. oktobra 1999. godine bend "Montenigersi" je nestao. Drugi član grupe, Igor Lazić Nigor, smogao je snage da nastavi samostalnu karijeru, a prva pesma koju je snimio bila je posvećena upravo njegovom velikom prijatelju Nebojši.

Reč je o numeri "Ne brže od života".

Talentovani crnogorski muzičari kročili su na javnu scenu 1988. godine, kada je najpre osnovan bend "Brake boys", da bi od 1994. počeli da nastupaju kao "Montenigersi". Pored Nebojše Saveljića Neba i Igora Lazića Nigora prvobitnu postavu činio je još jedan član - Duško Nikolić. Međutim, Saveljićeva prerana pogibija nije bila prva tragedija koja ih je zadesila. Sa prvim uspesima bend je doživeo i prvu veliku nesreću - Duško Nikolić preminuo je od leukemije.

Postoje razne priče o prokletstvu ''Montenigersa'' zbog smrti dvojice članova, takođe mnogo je pisano i o Igorovom životu i teškim emotivnim stanjima zbog ovih nemilih događaja. Naime, nakon smrti Duška Nikolića, bolom skrhani i potreseni Nigor i Nebo su mu posvetili pesmu "Voleli bi da si tu", a zajedno sa njim u kovčeg su položili i svoj album prvenac, tačnije audio-kasetu!,,Svojevremeno je jedna gatara Igoru ispričala da je to što su uradili bila inicijalna kapisla za sve dalje tragedije koje su se dešavale samim članovima grupe, ali i njihovim bližnjima.

Porodica, prijatelji i publika nikada nisu zaboravili Saveljića, a Nigor je i ove godine, na kobni datum, posvetio emotivne reči svom tragičnom nastradalom prijatelju.

- 20 godina je prošlo, otkad ode, na ovaj dan sveti, al' ti živiš u meni, i ja ti ne dam mreti - napisao je Nigor!

Autor: Pink.rs

#Igor Lazić Nigor

'