AKTUELNO

Danas se održava komemorativni skup, dok je sahrana zakazana za sutra u 14:30h, na groblju Orlovača.

Komemoracija u čast slavnog repera Dalibora Andonova Grua, koji je tragično nastradao u ponedeljak tokom vožnje kajta, zakazana je za danas, u podne, u Donjoj sali Doma omladine u Beogradu, koju su već ispunili porodica, prijatelji, kolege i njegovi obožavaoci.

Foto: Pink.rs/R.L

Na komemoraciju su prvi stigli Gruova supruga Danica sa sinovima, uplakani članovi porodice, kao i mnogobrojne kolege među kojima su Marko Bulat, Boban Rajović, Veljko Kuzmančević, Igor Lazić Niggor, Marko Đurovski, Ivan Ivanović Đus, Sergej Ćetković, Leontina i mnogi drugi.

Gruovi prijatelji neutešno gledaju njegove fotografije koje se smenjuju na video bimu na bini, na kojoj stoji i njegova uramljena slika s belim ružama.

Foto: Pink.rs/R.L

Foto: Pink.rs/R.L

Foto: Pink.rs/R.L

Foto: Pink.rs/R.L

Komemorativni skup zvanično je počeo potresnim govorom Edina Škorića.

- Brate moj, ovih dana će svi citirati tvoje stihove, a ja brate neću. Sve te stihove smo već proživeli. Brate moj... Naučio si me da svakoga dana mogu da kažem da živim baš dobar život. Brate moj, pored tebe sam naučio šta je osmeh. Brate moj, neko je rekao - bojati se smrti gore je nego umreti, a ti se nisi bojao. Malo ko je imao tu privilegiju u životu i tu hrabrost. Brate moj, ostavio se tri velika bogatstva da sa našom braćom brinem o njima - Vuka, Relju i Danicu. Brate, nije te pobedio ni kajt, ni vetar, ni Dunav. Nisi otišao, ovde si u meni, u nama - rekao je Edin.

Podsetimo, Gru je poginuo 9. septembra u svojoj 46. godini tokom vožnje kajta, a rezultati obdukcije pokazali su da je  nastradao od posledica utapanja, čemu je prethodio prelom kičme na dva mesta, nakon čega je ostao paralizovan.

Foto: Pink.rs, E-stock

Gru će biti sahranjen sutra u 14:30h na groblju Orlovača.

Pink.rs

#Dalibor Adanov Gru

'