AKTUELNO

Želela je da pruži podršku svima koji pate od iste bolesti.

Dijana Milojković, naša prelepa bivša misica, preminula je juče nakon duge i teške borbe sa opakom bolešću. Vest o njenoj smrti pogodila je njenu porodicu, mnogobrojne prijatelje, saradnike, ali i celu Srbiju. Bivša mis Srbije otvoreno je pričala o svojoj borbi, a tokom svog lečenja otvorila je i blog na kome je delila svoja iskustva i pružala podršku ljudima koji pate od iste bolesti, a svoju hrabrost želela je da prenese i na porodice i prijatelje obolelih.

Foto: Pink.rs

Pročitajte još: PREMINULA MISICA DIJANA MILOJKOVIĆ: Izgubila najtežu bitku!

19.10.2016. Dijana je napisala tekst koji je nazvala ,,Vera pre svega", u kome je ljudima predstavila početak svoje borbe i motivisala ih da ne klonu duhom.

Da li ste ikada upoznali osobu koja ima dva života? Ja sam Dijana. Prošle godine mi je ustanovljena dijagnoza invazivni karcinom materice, a samo par meseci nakon toga i metastaze u limfnim žlezdama - u abdomenu i vratu. Iako su moje prognoze bile zastrašujuće, nisam nijednog trenutka žalila sebe, niti patila nad svojom sudbinom. Verovala sam u sebe i znala da ću izaći kao pobednik! Prvi život sam živela punih 27 godina pre nego što sam otkrila da imam karcinom i drugi živim sada, mnogo jača, malo sebičnija i najsigurnija u sebe!

Foto: Printscreen Instagram/dijanaslife

Kao neki početni savet koji bih dala svima vama koji tek saznaju ili uveliko znaju da su oboleli od ove, priznajem, jako teške, uporne i dosadne bolesti, je da pre svega verujete u sebe i nikako ne padate psihički, koliko god to nemoguće zvučalo. Stavite sebe na prvo mesto, a ne svoju bolest. Imajte na umu da najzdraviji čovek  pun planova izađe iz kuće, udari ga auto i tu se završi njegov život, bez prava na borbu. Mi imamo vremena da se borimo, koliko god to zvučalo nerealno. Imamo vremena da promenimo naše navike, ishranu, okruženje - život! Svaki novi dan je naš novi početak. Dokle god živimo - živi smo! Budite pozitivni i verujte u sebe uvek! Čak i iz najteže situacije izvucite makar mrvicu pozitivnog - značiće, verujte mi! Potrudite se da na to gledate kao na nešto što se ne leči, nego se pobeđuje. Isto tako gledajte i na zračenja i hemoterapije - morate ih pobediti i biti jači od njih. Ne smete dozvoliti da vas pobede mučnine i bolovi! Dajte sve od sbe da izađete kao pobednik. Ne dozvolite da vas uplaše reči karcinom ili rak, kao ni brojevi stadijuma ili metastaza. Morate da zavolite svoju bolest, a ne da je mrziti, jer sa njom živite. Kontrolišite vi nju, ne ona vas! Sigurnim korakom idite ka svom cilju. Biti bolestan nije sramota.

Pročitajte još: BIO JOJ JE NAJVEĆA PODRŠKA I UTEHA: Stefan Karić jecao od BOLA kada je saznao da je Dijana Milojković PREMINULA! (VIDEO)

Foto: Printscreen Instagram/dijanaslife

Hrabra Dijana završila je svoj tekst motivacionom porukom i specijalnom željom koju je podelila sa ljudima.

Verujem da je ovo početak jednog lepog druženja sa svima vama koji ste u istoj ili sličnoj situaciji kao ja, ili neko vama blizak, i da ćemo se međusobno podržavati, motivisati jedni druge, dopunjavati, deliti iskustva i pomagati jedni drugima. Ljubim vas, verujem u vas kao u sebe, osmeh na lice, okružite se ljubavlju i znajte da je ovo samo jedan period života koji će biti uskoro iza nas!

M.P.

#Dijana Milojković

'