AKTUELNO

Uveliko kuju planove u vezi s dolaskom novog člana porodice.

Folk zvezda Seka Aleksić obradovala je čitavu javnost pre nekoliko dana informacijom da je ponovo, po drugi put, u blagoslovenom stanju! Ona će svom sinu prvencu Jakovu podariti brata ili sestru, a iako je trudnoća tek na početku, pevačica i njen suprug Veljko Piljikić polako, ali sigurno donose brojne odluke od kojih je jedna vezana za mesto gde će se Seka poroditi. Naime, kako se priča, pevačica je odabrala Beč, budući da najveće poverenje poklanja tamošnjim ginekolozima, ali i zbog toga što će, između ostalog, sve vreme dok bude bila na porodiljskom bolovanju dobijati novčanu pomoć od države.

Foto: Pink.rs/Nemanja Vujičić

- Seka će zaraditi solidan keš kad se porodi u Beču. Za godinu dana će inkasirati tačno 12.366 evra. Dodatak koji Austrija daje porodiljama počinje da se isplaćuje dva meseca od rođenja deteta. To je pomoć majkama dok ne rade, jer za to vreme brinu o bebi. Njene tezge koštaju po nekoliko hiljada evra, pa će tak kada istekne taj period moći da nastavi sa nastupima. U periodu dok ne bude radila, novac koji će dobijati za porodiljsko dobro će joj doći, jer će imati nešto više od 1.000 evra mesečno za sve troškove oko bebe - ispričao je izvor.

Seka, inače, poseduje austrijsko državljanstvo, a podsećanja radi, i njen prvi porođaj u septembru 2016. godine trebalo je da bude urađen u Beču. Međutim, Jakovu se žurilo, te je pevačicu i njenog supruga iznenadio dvadesetak dana ranije, zbog čega se pevačica porodila u Srbiji.

Foto: Pink.rs/N.Vujičić

Takođe, kako se šuška, Seka i Veljko već su odabrali jednu od najboljih klinika u kojoj će se pevačica poroditi.

- Bez obzira što je Seka trudna tek šest nedelja, oni ništa nisu prepustili slučaju, već su odmah našli kliniku u kojoj će se pevačica poroditi. Nisu časili časa jer zbog ovakvih pogodnosti, koju porodiljama nudi država Austrija velika je lista čekanja. Seka će imati svoj apartman, a Veljko će moći da prisustvuje porođaju - završava izvor.

Pink.rs

#Seka Aleksić

#Veljko Piljikić

'