AKTUELNO

Sada prikuplja potpise kako bi ulica u kojoj je legendarni pevač rođen, u kojoj je odrastao i koju je najviše voleo ponese ime Šabana Šaulića.

Vest o smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića dotukla je čitavu naciju, a najteže je pala njegovim najmilijima. Porodica Šaulić sada priprema sve kako bi legendarnog pevača ispratila na večni počinak, a svoju tugu ne kriju ni mnogobrojni prijatelji, kolege i rođaci.

Šabanov najbolji prijatelj iz detinjstva Jusa Dervišević Lule, otvorio je dušu i ispričao sve ono što niko do sada nije znao o tragično nastratalom pevaču.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Lule nije mogao da govori od velikog šoka i tuge, ali se donekle razvedrio kada se prisetio šta su sve on i Šaban preživeli, jer se znaju od detinjstva.

Da vam kažem, to su bila lepa vremena. Mi smo bili deca... Moj matori nije baš voleo i dozvoljavao da mlađi budu u kafani, ali smo mi nekako imali privilegije. Sećam se jednom dobro, on (Šaban) nikada nije čašu polupao. Bile su one kockice, stolnjaci, a pun sto je bio "šeri brendija", to smo pili tada. I, on polupa čašu, a krv je išla toliko iz prsta da se on uplašio i prestao da pije. Ali, da vam kažem, od tih dečijih igara - za sve je bio obdaren. Fudbal, klikeri... Da nije bio ovakav pevač, sigurno bih bio takav fudbaler - rekao je on.

Šabanov prijatelj je otkrio i šta mu prvo pada na pamet kada se spomene ime legendarnog pevač.

Pada mi na pamet da sam imao jednog drugara, sa takvim imenom, u ovoj državi - istakao je Dervišević.

Lule je objasnio i zašto Šaban nije voleo da dolazi često u Šabac, naročito od kada su mu roditelji preminuli.

Foto: TvPinkPrintscreen/Pink.rs

Jednom prilikom je bio ovde u Šapcu, kod jednog prijatelja, na slavi. Došao je ovde kod mene, sedeli smo za ovim stolom, i ja ga pitam "otkud ti?". On mi kaže bio sam kod jednog prijatelja na slavi; ja mu kažem "kod prijatelja na slavi, a nema te u "Mali"? On mi kaže "Lule, šta da dođem? Umro mi stric, umrla mi majka, imam vas troje četvoro iz moje generacije. Ove druge ljude ne znam". Hteo je da kaže da je svako ko mu je bio drag u "Mali" nestao, umro - ispričao je Lule.

Njegov najbolji prijatelj istakao je i da je Šaulić bio najsrećniji kada je postao otac, a naročito kada mu se rodio sin naslednik Mihajlo.

Foto: TvPink Printscreen

Mihajlo ih je dotukao sve. Rodio mu se sin naslednik - rekao je on.

Za kraj razgovora, Šabanov najbolji prijatelj iz detinjstva se prisetio njihove mladosti, kada su često raspevani lumpovali do zore.

29. novembra, ne znam samo koja je godina bila, bilo je finale raspevane jeseni. Mi ga čekali, nema Šabana dva sata. Ja otišao kući, legao da spavam. Moji ostali u kafani ako dođe da me zovu. Nije prošlo dest minuta zove me kum - "Ajde, došao Šaulić!". Ja u kafanu, a on i Milena Plavšić, stara ljubav. I, kaže on mom kumu, idi zovi Ildu, njegovu majku. Pa, to je bilo nezaboravno! Ona počela da mu peva, "Piko Piko Pikolino", on je tu pesmu snimio. Imao je takvih momenata, da nam priušti zabavu, celoj ulici - završio je Jusa Dervišević Lule.

Šabanov najbolji prijatelj sada radi na tome da ulica u kojoj je rođen kralj narodne muzike ubrzo dobije ime po njemu.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Pink.rs

#Šaban Šaulić

'