AKTUELNO

Napustio nas je u 49. godini.

Harmonikaš Bojan Jovanović preminuo je u 49. godini. Magistar muzike, kako su ga mnogi nazivali, rođen je 1970. u Kragujevcu. Nižu i srednju muzičku školu završio je u Kragujevcu u klasi čuvenog profesora Radomira Tomića. Posle toga završio je prestižnu Akademiju „Gnjenesih“ a 2001. godine završio je izvođačku magistraturu na istoj akademiji u Moskvi.

Foto: Printscreen YouTube/Danijela Milovanović

Među prvima se od harmonikaša oprostio pevač Peđa Medenica:

Napustio nas je Bojan Jovanović, magistar muzike. Čovek kome se divio ceo svet, a u Srbiji 80 posto ljudi i ne zna za njega. Čovek koji je svirao sa osmehom i koji je plenio svojom skromnošću. Čovek kome su aplaudirali svetski poznati muzičari... - ovim rečima pevač Peđa Medenica među prvima se oprostio od Bojana Jovanovića.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

U biografiji kojom malo koji Srbin može da se pohvali jedini je sa ovih prostora nastupao sa Simfonijskim i narodnim „Ruskim orkestrom“.

Osnovna ideja u mom stvaralašvu je povratak izvorima, korenima, povratak veri i tradiciji i kulturi naših dedova, kao i povratku čistom stilu u muzici. Naša tradicija prebogata je motivima, lirikom, mistikom - istakao je jednom prilikom Jovanović.

Snimio je autorsku poemu „Izvor“, po oceni muzičkih znalaca i briljantno „Srpsko kolo“. Sahrana genija na harmonici je u četvrtak u Kragujevcu.

PROČITAJTE JOŠ: PROCURIO SNIMAK SA SASLUŠANJA KOJI JE ŠOKIRAO SVET: Majkl Džekson više puta optuživan da je SILOVAO DEČAKE, ovaj materijal OTKRIVA SVE! (VIDEO)

Pink.rs

#Peđa Medenica

'