AKTUELNO

U subotu, 9. februara održaće se godišnji pomen preminulom glumcu!

Čuveni srpski glumac Nebojša Glogovac napustio nas je pre skoro godinu dana, a srpska filmska i pozorišna scena ostala je bez jednog glumačkog velikana, koji je ostavio veliki trag u domaćoj kinematografiji.

Foto: Tanjug

Nedavno je na zgradi u ulici Strahinjića Bana, gde je živeo sa svojom porodicom, postavljena spomen ploča sa glumčevim likom i stihovima pesme "Deo svetlosti", Dušana Stojanovića. Inicijativa je potekla od studenata jedine klase koju je Glogovac vodio. Pored toga je napisano:

U ovoj zgradi je živeo Nebojša Glogovac, princ glume i čudo od čoveka - piše na ploči.

Foto: Pink.rs

Podsećanja radi, glumac je preminuo u 48 godini, kada je izgubio bitku sa teškom bolešću, a 9. februara, tačno godinu dana od njegove smrti biće održan godišnji pomen na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana. Glumac je sahranjen pored kolege Milorada Mandića Mande, a u istom redu sa Draganom Nikolićem i Velimirom Batom Živojinovićem.

Foto: Pink.rs

Glogovac je rođen 1969. godine u Trebinju. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Glumac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987). Posle srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Foto: Beta

PROČITAJTE JOŠ: LORENI SAM REKLA DA JE TATA POVREDIO NOGU: Bolna ispovest Ane Sević o Darkovoj nezgodi i paklu kroz koji je prošla NAJEŽIĆE MNOGE! (VIDEO)

Autor: M.S.

#Nebojša Glogovac

#glumac

'