AKTUELNO

Da je živ, Proeski bi 25. januara napunio 38 godina, a njegova tragična smrt pogodila je ceo region. Pevačevo poslednje obraćanje u javnosti mnogi su okarakterisali kao predskazanje tragedije.

Ovih dana na internetu ponovo se pojavio snimak poslednjeg televizijskog gostovanja makedonske pop zvezde Tošeta Proeskog, nastao 16. oktobra 2007. samo tri sata pre stravične nesreće u kojoj je pogino.

Naime, on se pojavio u emisiji “Vrteška” gde je delovao iscrpljeno i umorno od svega, a njegove rečenice koje je tada izgovorio mnogi su shvatili kao da je naslutio tragediju!

Foto: E-stock

- Želeo bih malo da se trgnem od svega, ali ne mogu! Mašinerija me je stavila, kako to kažu, u “bubanj” i gotovo. Nema povratka. Tražim povratak od svakodnevnih intervjua, od šminkanja, od skidanja šminke, pakovanja! Svega mi je “dovde”! Smeta mi sve. Želim, a ne mogu da odem na večeru, u prodavnicu sam - rekao je Toše uznemirenim glasom i naveo primer šta mu se dogodilo desetak dana pred ovo poslednje gostovanje.

Foto: YouTube screenshot/Al Jazeera Balkans

- Šetao sam ispred izloga i shvatio da više od sedam godina nisam izašao, prošetao gradom i rekao sebi: “Ovo mi se dopada, ući ću da kupim.” Mislite da ne želim? Želim. Kao i svi normalni ljudi - poručio je tada pevač.

Voditeljski par mu je tada poželeo sretan put za Zagreb gde je Proeski trebalo da snimi dva nova spota. Na auto-putu kod Nove Gradiške dogodila se teška saobraćajka, a pevač je na mestu ostao mrtav.

Autor: Pink.rs

#Toše Proeski

#pevač

'