AKTUELNO

Mnogi muzičari će na koncertu 17. januara odati počast preminulom muzičaru.

Za manje od dve nedelje biće održan koncert “Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja belih” koji će se drugu godinu zaredom održati u znak sećanja na jednog od najvećih kantautora i muzičara u regionu, Kemala Montena.

Foto: Tanjug

U dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu pevaće Tereza Kesovija, Gabi Novak, Goran Karan, Boris Novković, Halid Bešlić, Hanka Paldum, grupa "The Frajle", Jasna Gospić, Matija Dedić, Željko Bebek, Neda Ukraden, "Teška Industrija", Željko Samardžić, Dražen Žerić Žera i mnogi drugi.

Kad kažem Kemal Monteno- mislim na Sarajevo. Kad kažem Kemo – mislim na sjajne pesme pune emocija i nadahnute interpretacije! Kad kažem Kemica -mislim na dragog kolegu, saradnika, sugrađanina, raju koji je uvek imao smisao za humor, za vic, za neposredno i jednostavno ponašanje koje nije tipično za velike zvezde kakav je on bio. Pevaću sa ponosom i tugom pesmu “Ne budi me noćas” koju mi je Kemo napisao za vaš šlager sezone ’82. i koja mi je donela nagradu za interpretaciju i 1. nagradu stručnog žirija! Hvala ti dragi prijatelju, kolega na svim nezaboravnim trenucima druženja i prekrasnim pesmama koje si ostavio iza sebe - rekla je Neda Ukraden.

Foto: Danijel Milutinović

- Svaki novi susret s mojim velikim prijateljem, makar i preko pesama, za mene je veliki događaj i raduje se ponovno susretu sa svima onima koji su bili prijatelji sa njim, tako da mi je izuzetno drago što ćemo obnoviti sećanje na našeg Kemu. To mi pruža veliko zadovoljstvo i radujem se što ću ponovo probuditi sve emocije koje ostaju neizbrisive kroz njegove pesme - izjavio je Boris Novković.

Foto: YouTube screenshot

Kolege će i ove godine brojnim pesmama odati počast Kemalu Montenu koji je preminuo 21. januara 2015. godine u 67. godini. Uzrok smrti su komplikacije koje su nastale nakon transplatacije bubrega.

Autor: J. V.

#Kemal Monteno

#pevač

'