AKTUELNO

Prilikom uređivanja doma, mnogi ljudi ne obraćaju pažnju na uređenje predsoblja, jer je to prostor koji uglavnom služi za odlaganje obuće.

Predsoblje odaje prvi utisak o vašem stanu i potrebno je da ga uredite sa puno pažnje. To je prva prostorija u koju ulazite, pa je zato veoma bitan prvi efekat, jer ostavlja utisak na sve one koji uđu u vaš dom.

Ukoliko pratite Feng šui savete, stručnjaci imaju nekoliko ideja za vas.

Predsoblje povezuje sve prostorije u kući i kroz njega se energija kreće do ostalih prostorija u domu. Potrudite se da predsoblje ne bude pretrpano stvarima. Takođe se potrudite da ovaj deo vašeg doma bude uvek čist i uredan kako bi energija mogla nesmetano da kruži.

Prostrano predsoblje prema Feng šui-ju stvara osećaj sigurnosti. Ukoliko se sa ulaznih vrata u vašoj kući nalazi zid, postavite biljku ili sliku jakih boja. Malo predsoblje stvara osećaj ograničenja pa se potrudite da ovaj mali prostor vizuelno povećate ogledalima.

Ako je predsoblje dugačko i usko, prema Feng šui-ju to nije dobro, pa bi bilo poželjno da na zidove okačite ogledala koja će povećati prostor i usporite energiju koja protiče kroz predsoblje. Vešalice za odeću moraju biti na vidljivom mestu jer tako, već s vrata, posetiocima šaljete poruku druželjubivosti.

Ako imate prostrano predsoblje možete smestiti okrugli stočić sa malom svećom ili lampom i vazom svežeg cveća. Ovom delu doma pristaje detalj nekog crvenog ili kristalnog predmeta. Kada birate boju za vaše predsoblje, Feng šui preporučuje da se odlučite za svetle tonove – bež, belu ili pastelne nijanse.

#Dom

'