AKTUELNO

Istražitelji sumnjaju da je motiv ubistva Željka Bulatovića (55) osveta njegovom sinu Aleksandru, kom se sudi zbog sumnje da je pre tri godine počinio mafijaško ubistvo u Sarajevu.

Ubica koji je u ponedeljak likvidirao Crnogorca Željka Bulatovića (55) u Novom Sadu, ovim smaknućem je najverovatnije želeo da pošalje poruku njegovom sinu Aleksandru, kome se sudi zbog ubistva Miroslava Lazarevića u Sarajevu, pokazala je dosadašnja istraga.

Prema rečima našeg izvora, mlađem Bulatoviću se u Banjaluci sudi zbog mafijaškog ubistva iz 2016, a on je baš u ponedeljak, nekoliko sati pre očevog ubistva, izneo završne reči u ponovljenom postupku.

Više pravaca

- Sumnja se da je motiv ubistva u Novom Sadu opomena Aleksandru Bulatoviću, koji je optužen da je pre tri godine sa Sašom Vidovićem u Istočnom Sarajevu ubio Miroslava Lazarevića, koji je navodno bio član auto-mafije. Aleksandar je negirao navode optužnice. Međutim, kriminalna grupa čiji je Lazarević navodno bio član ne prašta i Bulatovićev otac je zbog toga najverovatnije platio glavom - kaže izvor iz istrage i dodaje da je Aleksandar Bulatović, koji se nalazi u pritvoru u Bosni, juče obavešten da mu je otac likvidiran.

Iako je jedan pravac istrage usmeren ka krvnoj mafijaškoj osveti, ne isključuje se ni mogućnost da je sam Željko upao u nelegalne poslove. Istražitelji proveravaju i treću verziju likvidacije, koja vodi ka ratu dva zavađena klana - kavačkog i škaljarskog.

- Saša Vidović dovođen je u vezu sa škaljarskim klanom, a navodno je njegovo ime dovođeno u vezu i sa ubistvom navijača Partizana Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi. Ne isključuje se mogućnost da je i Aleksandar Bulatović bio blizak škaljarskom klanu - kaže sagovornik.

Surova likvidacija Željka Bulatovića desila se oko 22 sata u novosadskom Novom naselju.

- On je kobne večeri bio u kafiću. Kada je krenuo ka iznajmljenom stanu, svratio je do prodavnice, kupio hleb i krenuo ka zgradi. Tada je iz mraka iskočio ubica i ispalio mu metak direktno u čelo. Zatim je ispalio još dva hica, od kojih je jedan pogodio žrtvu - kaže izvor.

Imao novac i pasoš

Očevici kažu da su videli muškarca, obučenog u crno, sa kapuljačom, kako se ubrzanim hodom udaljava iz Ulice braće Dronjak.

- Bukvalno sam naleteo na njega, umalo da se sudarimo. Video sam da je u crnom, da ima kapuljaču. Glava mu je bila spuštena - ispričao je komšija.

Inače, ubijeni je donedavno živeo u Banjaluci, gde mu i sada živi bivša supruga.

- Pre nekoliko meseci je započeo život sa nevenčanom ženom u Novom Sadu. Radio je u firmi za civilnu zaštitu u Banjaluci, a namera mu je bila da otvori špediciju u Novom Sadu - kaže izvor.

U trenutku ubistva Željko Bulatović navodno je imao veću sumu novca i pasoš.

- Proverava se da li je dobijao pretnje i da li je znao šta mu se sprema, pa je eventualno planirao da se skloni i iz Srbije - kaže sagovornik.

Pročitajte još: POLICIJA U NOVOM SADU NA NOGAMA: U toku je potraga za ubicom Crnogorca likvidiranog IZ OSVETE zbog zločina koji je izvršio njegov sin!

#Novi Sad

#Ubistvo

'