AKTUELNO

Pripadnici pontonirskih jedinica Vojske Srbije iz sastava Rečne flotile postavili su tokom vikenda pontonski most od Zemunskog keja do Velikog ratnog ostrva.

Most je danas na upotrebu predat turističko-kulturnoj organizaciji Gradske opštine Zemun, čime je građanima omogućen nesmetan pristup popularnoj dunavskoj plaži Lido.

Pontonski most je nosivosti 20 tona, dužine 367,5 metara i moći će da ga koriste pešaci i vozila za potrebe uređenja plaže. O njegovoj sigurnosti i održavanju tokom kupališne sezone brinuće pontoniri Rečne flotile koji su i uspostavili mostovno mesto prelaza.

Foto: Vojska Srbije

Oni su prevoženje elemenata mosta iz Šapca i njegovo postavljanje iskoristili za dodatno uvežbavanje radnji i postupaka na reci, unapređujući pritom osposobljenost za realizaciju namenskih zadataka pontonirskih jedinica Vojske Srbije.

Toplotni talas koji je zahvatio našu zemlju i visoke temperature nisu sprečili pripadnike Vojske Srbije u premošćavanju Dunava, a kao i ranijih godina, pontonski most će biti u funkciji do kraja letnje sezone, kada sledi njegovo rasklapanje i prevoženje u matični garnizon.

Autor: Dalibor Stankov