AKTUELNO

Od danas zvanično „Beogradska arena“ ponovo postaje „Beogradska arena“, vraćamo joj njeno izvorno ime, jer kao što sam u novembru mesecu i najavio, simboli grada Beograda više neće biti na prodaju dok god se ja u ovom gradu budem nešto pitao, rekao je predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić ispred Beogradske arene na Novom Beogradu, sa koje je počelo uklanjanje starog imena „Štark arena“.

- „Beogradska arena“ i ova hala jedan je od simbola našeg grada, tu se održavaju najvažniji kulturni, sportski i svi drugi događaji i manifestacije. Od 2010. godine Arena je bila na prodaju, nosila je imena raznih firmi, kompanija, a poslednje koje je nosila bilo je „Štark arena“. Danas je krenulo skidanje tog natpisa jer ugovor ističe i ja se nadam da, bez obzira ko bude vodio grad Beograd u budućnosti, da se više ime „Beogradske arene“ neće dovoditi u pitanje. Grad Beograd je u situaciji da ne mora da prodaje svoje simbole – rekao je Šapić.

Imena simbola Grada, između ostalih i Kalemegdanske tvrđave, takođe, neće biti na prodaju.

- Govorio sam i ranije o tome da nema razloga da mi ne radimo isto ono što rade sve druge civilizovane, demokratske, evropske zemlje na koje se mnogi pozivaju, pa i oni koji će me napasti zbog ovoga, a to je da ono što nam je važno da to na prodaju nije. Kao što „Zagreb arena“ nije na prodaju, nismo videli da su joj dali ime „Knjaz Miloš arena“, a čak se ni reklama „Knjaz Miloš“ ne može postaviti na Trgu bana Jelačića, bez obzira koliko biste to platili. E, tako i mi treba da poštujemo sebe, u najmanju ruku kao što i drugi poštuju sebe, i da povedemo računa o našim simbolima. Zbog toga je, od danas, „Beogradska arena“ ponovo „Beogradska arena“ i nadam se da će tako ostati i u budućnosti - zaključio je Šapić.

Autor: