AKTUELNO

U svečanoj sali Bilioteke „Dimitrije Tucović“ simboličnom predajom ključeva grada od strane predsednika GO Lazarevac Bojana Stevića učeniku četvrtog razreda OŠ „Knez Lazar“ Urošu Radosavljeviću svečano je otvoren 35. Međunarodni festival humora za decu.

- Zadovoljstvo mi je da predam ključeve grada u ruke mladom, ali iskusnom sugrađaninu Urošu Radosavljeviću, koji će narednih dana upravljati našom opštinom. Jubilarni 35. po redu Festival humora za decu je vrlo značajan za naš grad jer na jednom mestu okuplja pisce i dečije pesnike koji su ostavili trag u književnosti ali i stvaralaštvu za decu - rekao je Stević i dodao da je Festival humora za decu najlepša manifestacija koju Lazarevac ima jer su deca i njihova budućnost inspiracija svega onoga što svet odraslih radi.

Foto: GO Lazarevac

Foto: GO Lazarevac

Svečanom otvaranju 35. Festivala humora za decu koje je održan u prostorijama Biblioteke „Dimitrije Tucović” u Lazarevcu, prethodio je svečani prijem koji je u zgradi opštine predsednik Stević upriličio za prisutne pisce i pesnike, prijatelje lazarevačkog festivala.

Ovom prilikom Stević se zahvalio prisutnim piscima i pesnicima za decu na pomoći i aktivnoj ulozi koju pružaju da lazarevačka manifestacija traje punih 35 godina. Bila je ovo prilika i da se ovogodišnjim dobitnicima Zlatnog Gašinog pera Branku Stevanoviću i Srebrnom Gašinom peru Dušku Domanoviću čestita na vrednim nagradama. Pored ovogodišnjih laureata na prijemu u opštini prisustvovalo je desetak pesnika i pisaca među kojima su bili i Slobodan Stanišić, Dejan Aleksić, Dragomir Ćulafić, Gordana Timotijević, Slavka Petković Grujičić, Tode Nikoletić i drugi.

Foto: GO Lazarevac

35. Festival humora za decu trajaće do četvrtka, kada će biti zatvoren tradicionalnim maskenbalom čiji je početak najavljen za 17 časova na platou ispred Rudarske česme. Organizatori poručuju da posetioce očekuje raznovrstan program i učešće velikog broja gostiju sa kojima će moći da se na ovoj obrazovnoj i zabavnoj manifestaciji druže razvijajući humor, čitalačke navike i ljubav prema pisanoj reči.