AKTUELNO

U organizaciji Sportskog saveza Beograda i GO Lazarevac, pod pokroviteljstvom Grada Beograda - Sekretarijata za sport i omladinu, danas je po prvi put održan Sajam sporta opštine Lazarevac.

Nakon intoniranja himne, prisutne su pozdravili predsednik opštine Bojan Stević i generalni sekretar Sportskog saveza Nebojša Jevremović, bivši trostruki prvak Jugoslavije u veslanju i dugogodišnji trener VK Partizan, čime je Sajam zvanično otvoren.

Foto: GO Lazarevac

- Zahvalio bih se svim klubovima koji su uzeli učešće na Sajmu sporta. Hvala i Gradu Beogradu, jer je ovo prvi put da se Sajam sporta održava na teritoriji opštine Lazarevac – izjavio je Stević, uz nadu da će naredne godine manifestacija biti još posećenija.

Foto: GO Lazarevac

Istaknut je značaj ovakvog događaja pre svega za decu školskog uzrasta koji su kroz promociju rada sportskih klubova imali priliku da se informišu i odluče za sport koji će trenirati putem demonstracije i pokaznih vežbi.

Foto: GO Lazarevac

Više stotina dece lazarevačkih osnovnih škola je učestvovalo u posebnom segmentu Sajma, aktivaciji Olimpijskog komiteta "Budi olimpijac“ gde su se kroz zanimljiv takmičarski program upoznali sa olimpijskim vrednostima, idejom olimpizma ali i znamenitostima Beograda.

Foto: GO Lazarevac

Projekat opštinskih sajmova sporta ima za cilj uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, jačanje timskog duha, stimulisanje školske omladine na redovno upražnjavanje fizičke aktivnosti.

Foto: GO Lazarevac

Sajam sporta u Lazarevcu je drugi u nizu održanih opštinskih sportskih sajmova koji će se planiranom dinamikom do kraja godine realizovati na teritoriji svih 17 beogradskih opština.