AKTUELNO

Gradonačelnik Aleksandar Šapić obišao je danas radove na rekonstrukciji Glavne ulice u Zemunu koji se odvijaju prema planu i tom prilikom izjavio da će ova ulica, kada se završi, biti ponos ne samo svih Zemunaca već i Beograđana.

On je rekao da se u ovoj opštini radi veliki broj projekata kao i da Grad Beograd više ili manje učestvuje u svakom od njih.

Foto: Foto: beoinfo

"Glavna ulica, kada bude završena, zaista će biti simbol samog jezgra Zemuna jer ona diše tim duhom autentičnosti i nosi ono što čini ovu opštinu posebnom, a to je sama arhitektura koja karakteriše njen najurbaniji deo. Već sada se nazire kako će izgledati trotoari i čitava ulica, ali neće to biti samo estetski lepše. Ovde će biti sprovedeni svi radovi koji su neophodni na takozvanoj niskogradnji, instalacije, kanalizaciona i elektro-mreža. To je ono o čemu sam posebno govorio kada sam došao na ovo mesto da više nećemo nikada dozvoliti da se radi bilo koja vrsta rekonstrukcije neke ulice, a da istovremeno ne uradimo sve ono ispod zemlje i što je neophodno", rekao je gradonačelnik.

Foto: Foto: beoinfo

Šapić je dodao da su radovi sada negde na polovini, a da je rok za završetak do kraja februara iduće godine.

"Za sada radovi teku po planu i u rokovima, a pokušaćemo da završimo i koji dan ranije i da tada sa ponosom otvorimo ovu ulicu. Obići ću i radove na garaži 'Pinki' koja bi trebalo da bude završena do kraja godine. I to je velika stvar za centar Zemuna jer suštinski menja kvalitet svakodnevnog života građana. Nastavićemo da radimo i poštujemo pre svega rokove, a time i naše sugrađane koji žive u delovima grada gde se izvode određeni radovi. Mislim da smo u ovih godinu dana uspeli da ipak uvedemo neke nove standarde da poštujemo termine, da poštujemo sugrađane i da se radi na kvalitetniji način u smislu umreženja svih službi i to ne samo gradskih već i republičkih kao na primeru Višnjičke ulice", rekao je Šapić.

Foto: Foto: beoinfo

On je podsetio da je 1. septembra bio na otvaranju škole "Svetislav Golubović Mitraljeta" i dodao da ta škola treba da nam posluži za primer kako treba da izgleda svaka škola u Beogradu.

"Ono što tada nismo rekli, a nije nevažno je da je potpuno rekonstruisano i sređeno istureno odeljenje Osnovne škole 'Sonja Marinković'. Navijam da ovo istureno odeljenje postane ponovo osnovna škola u koju će ići deca svih osam razreda jer za to će postojati potreba. Nisu mala sredstva uložena u tu rekonstrukciju, Grad je dao oko 60 miliona, opština je dodala ono što je bilo neophodno i taj prostor sada izgleda zaista moderno i deca mogu da uživaju. Vidimo se opet u Glavnoj ulici za par meseci kada bude sve gotovo, ali do kraja godine na parkingu kod hale 'Pinki'", poručio je gradonačelnik.

Foto: Foto: beoinfo

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević rekao je da je rekonstrukcija Glavne ulice peti veliki projekat u opštini koji svi znamo kao staro jezgro Zemuna.

"Posle rekonstrukcije Gimnazije rekonstruisan je i Kej oslobođenja, a u ovom trenutku privode se kraju radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže u dužini od 6,5 kilometara kao i radovi na podzemnoj garaži kod hale 'Pinki'. Takođe rekonstruiše se u saradnji sa gradskim službama kilometar i po prilazne saobraćajnice na Grmovcu, a pri kraju su radovi na 21 kilometru vodovodne mreže u naselju Šangaj. U saradnji sa Sekretarijatom za investicije i Direkcijom za građevinsko zemljište u planu su rekonstrukcije više ulica na teritoriji naše opštine. U pripremi je rekonstrukcija Doma zdravlja u Batajnici kao i dva groblja jedno je u Batajnici, a drugo u Ugrinovcima", rekao je Kovačević.

#Aleksandar Šapić

#Zemun

#radovi