AKTUELNO

JKP „Gradska čistoća” tradicionalno i ove godine, kao već godinama unazad otvara kapije za sve mališane Beograda koji žele da posete preduzeće i upoznaju se sa zaposlenima i načinom rada.

Ove godine, ovo edukativno, kreativno i veselo okupljanje beogradskih školaraca i predškolaraca, njihovih pratilaca i zaposlenih u JKP „Gradska čistoća“ biće upriličeno u subotu 9. septembra sa početkom u 9 časova u obezbeđenom prostoru direkcije preduzeća, na adresi Ulica Mije Kovačevića 4.

Foto: JKP Gradska Čistoća

Tokom tradicionalne akcije „Dan otvorenih vrata“ mališani će u pratnji svojih roditelja, staratelja, baka i deka, vaspitača i nastavnika moći da iskoriste jedinstvenu priliku da pored vožnje u omiljenim smećarcima vide i kako se peru sudovi za odlaganje komunalnog otpada, kako izgleda vožnja u specijalizovanim vozilima, za vodu i zemlju, popularnim Amfibijama, kako se koriste elektro-čistilice, elektro-trotineti, duvači za lišće, da učestvuju u edukativnim radionicama o reciklaži, da pogledaju pozorišnu predstavu „Reciklosaurusi“ o ekologiji, reciklaži i unapređenju životne sredine, a sve to u obezbeđenom krugu direkcije preduzeća. Preduzeće na ovaj način želi svojim najmlađim sugrađanima da priredi zabavne, ali i vrlo korisne i edukativne vikende.

Foto: JKP Gradska Čistoća

Pored vožnje, najmlađi Beograđani ovom prilikom moći će da nauče ili se podsete šta je to reciklaža, zašto je važna, kako se pravilno odlaže otpad, ko su ljudi koji brinu o čistoći prestonice, kako se peru sudovi za odlaganje komunalnog otpada, kako se rukuje elektro-usisivačima, kako se raščišćavaju deponije, kako se uklanja sneg, i šta zajedno možemo da uradimo kako bi Beograd bio još čistiji i uredniji grad.

Foto: JKP Gradska Čistoća

Svi mališani koji posete „Čistoću“ i tom prilikom budu učestvovali na edukativno-zabavnim vikendima dobiće lepa i korisna iznenađenja, zdravu užinu i osveženje.

JKP „Gradska čistoća“ će sa velikim zadovoljstvom nastaviti da organizuje ovakve akcije, jer su one jedan od načina podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine, a najčešće su usmerene na najmlađe, jer su upravo oni najveći potencijal promene društva, kada je reč o ekološkoj osvešćenosti.

Tačna satnica:

9.00 - 9.30 deca se okupljaju 9.30 -9.45 eko- radionica o reciklaži 10.00 - 10.35 predstava o reciklaži 10.35- 11.00 podela poklona iznenađenja , osveženje, zakuska, zdrava užina i sokovi 11.00- 13.30 vožnja specijalnih vozila JKP "Gradska čistoća"

#Dan otvorenih vrata JKP Gradska Čistoća