AKTUELNO

U organizaciji Šahovskog saveza Srbije i Šahovskog saveza Beograda, danas je u prostorijama zgrade Borba svečano otvoreno 2. Pojedinačno prvenstvo Srbije za veterane 2023.

Prvenstvo je organizovano u dve kategorije, 50+ i 65+, a pobednici u svakoj od kategorija postaju veteranski prvaci Srbije.

Prisutnima su se prilikom otvaranja obratili predsednik ŠSB Andrija Jorgić, predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić i predsednik ŠSS Dragan Lazić.

Foto: ŠS Beograda

-Čast mi je sto sam danas u prilici da budem deo ovog šahovskog desavanja i što ce ovaj dogadjaj biti potvrda necega sto traje nekoliko godina unazad, a to je veliki povratak šaha na sportsku scenu Srbije. Danas se nadmecu oni malo stariji, ali ono sto je podjednako vazno je da se ucine dodatni napori da mladi i deca pocnu da se bave ovim sportom i verujem da cemo u tome uspeti, istakao je prilikom obraćanja Vladan Jeremić, predsednik GO Zvezdara.

Foto: ŠS Beograda

Na turniru učestvuje 37 učesnika, a među šahovskim veteranima ima i internacionalnih majstora i velemajstora.

-Prethodne godine smo imali prvi turnir za veterane u Vladimircima, gde se takmičilo 18 učesnika, a danas ih je duplo više.Šah je igra i jedini sport gde ravnopravno učestvuju i deca od 7 i seniori od 77 godina i veoma je važno da posvećujemo pažnju našim veteranima da i oni dobiju šansu da između sebe dobiju najboljeg, rekao je Jorgić.

Foto: ŠS Beograda

Turnir traje do 9.septembra, kada će biti dodeljeni pehari za pobednike u obe kategorije, medalje za troje prvoplasiranih, kao i pehar za najbolje plasiranu šahistkinju.

Autor: