AKTUELNO

Zgrada Uprave saobraćajne policije u Ljermontovljevoj ulici se renovira. Beograđani će od danas svoja uverenja vaditi u zgradi SIV 3 u ulici Omladinskih brigada u Novom Beogradu.

U MUP su saopštili da će građani biti u prilici da na Novom Beogradu obave poslove isključivo iz nadležnosti Uprave za upravne poslove - izdavanje uverenja o kretanju prebivališta i boravišta građana, izdavanje probnih vozačkih dozvola, zamena i duplikat probne vozačke dozvole, prva registracija priključnih vozila, motocikala, teških tricikala i vozila van gabarita, registracija vozila diplomatsko-konzularnih predstavništava, izdavanje tablica za privremeno označavanje vozila "proba"...

Kako se kaže: Ljermontova ili Ljermontovljeva, svi govore pogrešno!

Mnogi i dalje nepravilno izgovaraju i pišu naziv ove beogradske ulice. Ova beogradska ulica je, između ostalog, poznata po tome što se u njoj nalazi MUP Republike Srbije, pa se u govoru često čuje: Idem u Ljermontovu da izvadim ličnu kartu i pasoš. Idem u Ljermontovu da podignem saobraćajnu dozvolu. U Ljermontovoj je bila velika gužva, pa ću sutra ići da zamenim vozačku dozvolu.

Međutim, ovaj oblik je pogrešan, jer je pravi naziv ove ulice Ljermontovljeva ulica, a ne Ljermontova ulica. Shodno tome, jedino je pravilno reći i pisati:

Idem u Ljermontovljevu da izvadim ličnu kartu i pasoš.

Idem u Ljermontovljevu da podignem saobraćajnu dozvolu.

U Ljermontovljevoj je bila velika gužva, pa ću sutra ići da zamenim vozačku dozvolu.

Redovne zahteve za prijavu prebivališta, izdavanje ličnih dokumenata, registraciju motornih vozila, kao i zamenu izdatih vozačkih dozvola, podnose se u bilo kojoj policijskoj stanici na teritoriji Beograda, bez obzira na kojoj opštini su prijavljeni.

Autor: