AKTUELNO

Učenici i nastavnici Osnovne škole "Vasa Pelagić" u Kotežu organizovali su danas Svetosavski humanitarni bazar za svog školskog druga Lazara Živanovića, učenika osmog razreda kojem je potrebno lečenje i hirurška intervencija u inostranstvu.

Svetosavski humanitarni bazar obišao je predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović sa članovima Veća opštine.

Lazarevi drugari, njihovi roditelji i nastavnici pokazali su danas veliko srce organizujući bazar namenjen prikupljanju sredstava za ozdravljenje njihovog četrnaestogodišnjeg drugara i učenika.

U akciju su se uključili svi učenici ove škole, sami su pravili kolače, razne igračke, izložili su likovne radove, knjige, čestitke, šolje, majice i druge predmete na štandovima u školi, samo uz jednu želju da Lazar što pre ode na lečenje i da prikupe što više novca i pomognu u tome uz druge humane ljude.

Foto: Vladimir Lalić

U 15 časova u sali škole KK Beko iz Koteža organizuje se basket "Trojka za Lakija".

Humanitarna akcija "Srcem za Lakija" nastavlja se cele sledeće nedelje humanitarnim bazarima, predstavama, koncertima, donatorskom večerom, sportskim turnirima.

Prethodno je u školi održana Svetosavska akademija posvećena obeležavanju školske slave Sveti Sava, uz svečani program učenika i prisustvo sveštenika i sečenje slavskog kolača.

Proslavama školske slave, čuvajući uspomenu na Svetog Savu, prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i zaštitnika školstva, koje su organizovane u svim školama na Paliluli, prisustvovali su članovi Veća opštine.

Foto: Vladimir Lalić