AKTUELNO

Iz jednog kafića u Bulevaru kralja Aleksandra odneta je zaboravljena muška torbica sa, kako se navodi, većom svotom novca i dokumentima, a snimak koji je objavljen na društvenim mrežama odmah je izazvao raspravu.

Naime, kako se vidi na snimku, ženska osoba uzima jaknu i svoju torbu, a potom je zaboravljenu mušku torbicu uzela sa stolice i odnela je iz kafića.

"Zdravo, večeras je u kaficu ukradena muška torbica sa većom svotom novca, dokumentima i pasošem. Torbica je ostala zaboravljena na naslonu stolice, a ženska osoba sa slike i snimka je iznela po našem odlasku. Ukoliko je prepoznate javite najbližoj stanici policije", navodi se između ostalog u opisu ovog videa.

Nakon ove objave, u komentarima je nastala rasprava jer jedan deo korisnika Instagrama smatra da žena nije ukrala torbicu, već je pronašla i odnela sa sobom.

"Pa nije ukradena, poslužila se devojka", "Ne treba ni da vrati. Nosiš veću količinu novca i zaboravljaš", "A da, bas ćete je naći, nije ukrala nego je našla, nikom ništa, njena dobra volja šta će da radi", neki su od komentara ispod ovog videa.

"To što je ona uradila zove se utaja i naravno da je kažnjivo", dodao je još jedan korisnik Instagrama.

Jedan od korisnika prokomentarisao je i vlasnika torbice i naveo da je on kriv jer je zaboravio torbicu, te da mu novac nije bitan.

"Da li se poslužila, ukrala ili prošla nije ni bitno. Bitna je poenta što je ovaj bilmez zaboravio torbicu sa kešom i sad kuka. To automatski znači da mu pare nisu bitne. Onaj kome su pare bitne, proverava i 200 dinara da li je ispalo iz džepa. Da se ne lažemo. Takav nonšalantan odnos prema novcu znači da ga ima previše. Ili druga opcija - da je toliko glup i ima pamćenje zlatne ribice i ne zna gde šta ostavlja i šta ima kod sebe. Treće nema", piše u komentaru.

Autor: