AKTUELNO

Povodom zajedničke akcije „Srbija sadi" koju zajednički realizuju Ministarstvo zaštite životne sredine i lokalne samouprave, Gradska opština Palilula danas je organizovala sadnju 300 stabala na Adi Huji.

Foto: Foto/GO Palilula

U pošumljavanju je, uz predstavnike Opštine, javnih ličnosti iz sveta filma i televizije, Crvenog krsta, sportskih i kulturno umetničkih udruženja sa Palilule, učestvovao i veliki broj mladih Palilulaca koji su u veseloj atmosferi vredno sadili mladice stabala koja će doprineti revitalizaciji Ade Huje.

- Gradska opština Palilula je uvek spremna da se uključi u akcije zaštite životne sredine, a pošumljavanje je jedan od najboljih načina stvaranja zdravog prostora koji nas okružuje - rekao je zamenik predsednika opštine Darko Paunović i zahvalio se svim Palilulcima koji su danas učestvovali u sadnji stabala, kao i na njihovom doprinosu u podizanju svesti o tome, koliko je važan zdrav vazduh koji udišemo i prostor u kojem živimo i koji nas okružuje.

Foto: Foto/GO Palilula

Ispred Ministarstva zaštite životne sredine događaju je prisustvovao i državni sekretar Aleksandar Dujanović koji je istakao da danas preko trideset opština sadi u isto vreme i u ovoj akciji koja traje pet dana zasadiće se pedeset hiljada stabala širom Srbije.

- Prošle godine Ministarstvo je za ovu namenu odvojilo 100 miliona dinara i zasađeno je više od 150 000 sadnica - izjavio je Dujanović i najavio da se akcija nastavlja i sledeće godine.

Autor:

#Palilula

#sadnja stabla