AKTUELNO

Zamenik graodnačelnika Beograda Goran Vesić kaže da će privreda srpske prestonice od organizacije Fajnl fora zaraditi između 25 i 30 miliona evra.

- Mnoge zemlje nisu imale Fajn for dva puta u četiri godine, kao što ima Beograd. Posebno sam srećan i ponosan zato što je naš grad uspeo da organizuje završni turnir Evrolige dva puta u četiri godine. To pokazuje koliko smo mi značajan grad - rekao je Vesić.

Pre četiri godine kada smo se prijavili za organizaiju Fajnl fora niko nam nije verovao da ćemo dobiti završni turnir, a u januaru ove godine kada je bilo jasno da nema garancije da će u Berlinu moći da bude održan završni turnir sa publikom, prijavio sam se u ime Beograda i uspeli smo da dobijemo za dve nedelje orgnizaiju

Vesić je istakao da je u Beogradu bio pravi košarkaški spektakl.

- Imali smo juče 18.000 stranaca koji su kupili karte za Fajnl for, a bilo je najviše Grka, zatim Turaka i Španaca. Naša je procena da je u Beograd došlo 20.000 stranaca, te da su mnogi od njih pokušavali naknadno da dođu do karata - rekao je Vesić.

Kako kaže, to što u Beogradu boravi 20.000 stranaca to znači da su naši hoteli već nekoliko dana puni.

Foto: TV Pink Printscreen

- To znači da ćemo mi kao Beograd, kao privreda, zaraditi između 25 i 30 miliona eva. Jer stranac u Beogradu prosečno troši 300 evra dnevno, a treba uzeti u obzir da su ovde četiri dana - naveo je Vesić.

Kako je dodao, Fajnl for je važan sportski događaj, ali i promocija Beograda.

- Imali smo direktan prenos u skoro 70 zemalja. Na početku svakog prenosa je išao spot o Beogradu od 30 sekundi, a tokom čitave naredne godine na svim utakmicama Evroploige stajeće reklama Beograda. Na taj način promovišemo naš grad, zemlju i turizam i pokazujemo da su u srpskoj prestonici svi dobrodošli - istakao je Vesić.