AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ističe da je čitava zemlja pratila sagu u Australiji koja je trajala 11 dana, i da je Novak Đoković, bez obzira na odluku, ostao pobednik.

Vesić dodaje da će Novak zasigurno izaći kao jači, a da je odluka koja je donesena politička.

- Ona je zasnovana na rasizmu i mržnji prema Novaku. Da je Novak iz veće zemlje od Srbije, oni ne bi smeli ovako da se ponašaju. To je nešto što će ostati zapamćeno u istoriji sporta, kao jedan bedan pokušaj da jedan sportista osvoji 10 titulu. Ovo će zauvek ostati sramota Australije - rekao je Vesić.

Vesić kaže da je i sam prijatelj sa Novakom i da ga je sve što se desilo, posebno pogodilo. On dodaje da je Novak najveći sportista planete i ovakvo ponašanje, prema bilo kom sportisti bilo bi skandalozno i sramotno.

Foto: TV Pink Printscreen

- Predložiću Novaka Đokovića za nagradu grada Beograda. On je to zaslužio odavno. On ne može da bude počasni građanin, jer je iz Beograda, ali može da dobije nagradu, i danas ću ga predložiti za tu nagradu koja se dobija u aprilu. Nadam se da će se taj predlog prihvatiti - rekao je Vesić.

Kako kaže, ponašanje Australije je čisto prikupljanje političčkih poena, i da ponašanje kakvo smo videli, jeste fašističko.

Govoreći o utakmici košarkašica, planiranoj za 12. februar, koja će se odigrati između Srbije i Australije, Vesić navodi da se Srbija neće ponašati fašistički kao Houk i Morison.

Foto: Printscreen YouTube/Tanjug AP/LUCA BRUNO

- Mi ne delimo ljude prema tome odakle su, ne šikaniramo i ne maltretiramo. I u martu su atletičari Australije dobrodošli. Ovo će ostati ljaga na njihovom obrazu - priča Vesić.

- Novak je došao da igra turnir, da bude na terenu, da trenira, ide na mečeve. On nije došao da priča o vakcinaciji i svemu što mu je pripisano. To govori o tome koliko nas podcenjuju - rekao je Vesić.

Autor:

#Goran Vesić

#Novak Đoković