AKTUELNO

Od danas u Beogradu kreće intenzivnije suzbijanje komaraca uređajima sa zemlje i vode, uz podršku iz vazduha, saopšteno je iz Gradske uprave.

Tretman komaraca iz vazduha sprovodiće se tri dana, tokom večernjih časova 19, 20. i 23. avgusta i to sa šest aviona JAT privredne avijacije.

Najavljeno je da će danas od 18 do 20 časova suzbijanje komaraca iz aviona obuhvatiti lokacije: Dunavac, Opovački Dunavac, naselje Vrbovski, Besni fok, Široka greda, Padinska skela, Kovilovo, Jabučki rit, Glogonjski rit, Ovca, Popova bara, jezero Veliko blato, kanalska mrežu Borča i Koteža, kao i Blok Branka Momirova.

Takođe i Jojkica Dunavac, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Crvenku, Ratno ostrvo, nasip od Pančevackog mosta ka Malom raju, Mali raj, baru Reva, naselje Zage Malivuk, Ritopek, Grocku, Brestovik, Gročansku adu, Paradajz ostrvo, Višnjicu, Belu stenu, Slance, Veliko selo, Ritopek i Vinču.

Od 19.30 do ponoći tretman komaraca sa zemlje ekipe preduzeća sprovodiće na lokacijama Kotež, Borča pretok, Mali zbeg, Borča 1, Borča 2, Stara Borča, Borča greda, Popova bara, Put za Ovču, Ovča i Padinska skela.

Pored toga i na lokacijama Mali zbeg groblje, Blok braće Marije i Mali raj, navodi se u saopštenju.

Akcija suzbijanja komaraca sa reka danas će se obaviti i na Gročanskoj adi, Velikom selu, Slancu, Višnjicu i levoj obali Dunava.

Beograđani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na imejl-adresu ekologija@gradskacistoca.rs. saopšteno je iz Gradske uprave.

Autor:

#Komarci

#zaprašivanje