AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ugostio je danas u Starom dvoru decu iz Gračanice, poručio im je da je Beograd glavni grad svih Srba gde god da žive i darivao prigodne poklone - lopte u bojama srpske zastave i knjige.

Vesić je rekao deci da čuvaju srpsku tradiciju, kulturu, istoriju - da poštuju druge, ali čuvaju i vole ono što je naše.

"Nedajte da niko uzme ono što pripada nama jer ako mi to budemo dozvolili, onda nećemo imati ništa. A najbolje je da se borite za svoju zemlju i sebe tako što ćete biti vredni, učiti, biti uspešni i slušati svoje roditelje, učitelje i nastavnike", rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Na taj način će se, kako im je ukazao, najbolje boriti za svoju zemlju i jednoga dana postati dobri, uspešni ljudi koji će mnogo uraditi za naše društvo.

Vesić je decu podsetio da je zgrada u kojoj se nalaze nekada bila srpski, kraljevski dvor, a da je sada Skupština grada Beograda, te da se preko puta nalazi zgrada Predsedništva.

Foto: Beograd.rs

"Te dve zgrade činile su jedan dvorski kompleks. Ovde su živeli kralj i kraljica, održavali dvorski balovi, ovde se dešavala istorija naše zemlje. Ova zgrada je dokaz da smo mi narod sa poreklom, istorijom i da nismo juče došli na ove prostore već smo ovde oduvek i da su ovi prostori naši, kako na KiM tako i u bilo kom drugom delu Srbije", istakao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Tokom posete Starom dvoru deca su otpevala pesmu "Oj Kosovo, Kosovo", a imala su priliku i da se popenju na balkon gde se dočekuju srpski šampioni sa velikih takmičenja.

Zamenik gradonačelnika je izrazio uverenje da će neko od njih biti šampion u nekom sportu.

Foto: Beograd.rs

"Ako budete prvaci Evrope, sveta, na Olimpijskim igrama, doći ćete na ovu, čuvenu terasu gde dočekujemo sve srpske šampione i šampionke", naveo je Vesić.

#Goran Vesić