AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić primio je danas u Starom dvoru srpsku decu iz regiona koja borave u letnjem kampu i poručio da je Beograd glavni grad za sve Srbe, gde god da žive.

"Da li žive u Srbiji ili drugim delovima planete, Beograd je za svakog od nas naš glavni grad i to nemojte nikada da zaboravite. Beograd je vaš glavni grad, ovde su naše institucije, država, crkva i mi odavde vodimo računa o svakom Srbinu i Srpkinji, bilo gde da žive", istakao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Naveo je da je Beograd najveći grad na Balkanu, ali i istakao da Beograd nije veliki samo po svojim građevinama, crkvama, institucijama već zato što ima veliku dušu.

"Nijedan čovek, niti žena koji su došli u naš grad, ma koje vere ili nacije bili, ne mogu da kažu da nisu dobro primljeni. Zato smo mi veliki narod i zato je Beograd veliki", rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Deci je preneo da se nalaze u jednoj od najlepših i najstarijih beogradskih zgrada koja je nekada bila dvor, a danas je Skupština grada.

Ta zgrada, podsetio je Vesić, postoji 137 godina i govori dosta o istoriji Srbije i Beograda.

Foto: Beograd.rs

"Ova zgrada govori o veličini i snazi Srbije, o tome kakva je Srbija bila nekad i kakva je ponovo. Zato, uvek imajte na umu da je Beograd uz vas. Čuvajte naš jezik, kulturu, čuvajte ono što jesmo jer sve drugo u životu može da se promeni, zaradi, izgubi, ali niko ne može da nam uzme ono što jesmo, naše znanje i dušu. Čuvajte to što imamo jer smo po tome jedinstveni i zato smo i bolji od drugih", zaključio je Vesić i poveo decu u obilazak Starog dvora.

Foto: Beograd.rs

Prijemu je, između ostalih, prisustvovala narodna poslanica Sanja Lakić koja je rekla da Beograd predstavlja srpsku prestonicu za svako dete koje živi u Srbiji, ali i za sve one koji su iz Glamoča, Islama Grčkog, Drvara i svih ostalih mesta.

Foto: Beograd.rs

"Radujem ste što ste prvi učesnici prvog letnjeg kampa za srpsku decu u regionu i verujem da će ovaj projekat postati tradicija", dodala je ona.

#Goran Vesić

#Srbi

#deca

#region