AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić svečano je otvorio novi tržni centar „Ritejl nest park” u Obrenovcu, a zajedno sa njim završetak radova na ovoj važnoj investiciji ozvaničili su i ambasador Češke Tomaš Kuhta, predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i investitor Mihael Avgustin.

Vesić je tom prilikom istakao da nema malih i velikih investicija jer svaka zahvaljujući kojoj se zapošljava makar jedan čovek podjednako je važna.

– Ovde će da radi 150 ljudi, što je jednako važno kao i Meita gde je zaposleno tri i po hiljade ljudi. Samo tako, investicijama koje su svuda, možemo da razvijamo našu zemlju i Beograd – rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji, podsećajući da je na ovom mestu prošlog novembra postavljen kamen-temeljac.

Foto: Beograd.rs

– Sledi i druga faza, te će biti novih firmi i novih investicija. Kao što smo bili najbolji u Evropi u vakcinaciji, tako smo i u privlačenju stranih investitora i obezbeđivanju radnih mesta kako bi ljudi ostali ovde i normalno živeli od svog rada – istakao je Vesić.

Nikada se Obrenovac nije gradio kao što se gradi prethodnih godina, ali i čitav Beograd i Srbija, ocenio je zamenik gradonačelnika.

Foto: Beograd.rs

– Nastavimo li ovako, uspećemo da nadoknadimo sav zaostatak iz devedesetih godina – poručio je Vesić.

Čučković je naveo da je važno da se Obrenovac učini dobrim mestom za život, iz kojeg mladi neće odlaziti u inostranstvo, ali i da meštani što manje imaju potrebe da odlaze u centar grada.

– Cilj svake investicije jeste da Obrenovac postane početak, a ne kako je nekad bilo, kraj Beograda – naglasio je Čučković.

Foto: Beograd.rs

On je posredstvom ambasadora pozvao češke investitore da razmotre poljoprivredna i druga ulaganja u Obrenovac, posebno u vezi sa selom Ratari i hotelom na ulazu u ovu opštinu. Takođe, zahvalio je svim učesnicima u projektu i zameniku gradonačelnika, posebno na angažmanu za gradske investicije u vodovod, kanalizaciju, vrtiće u Obrenovcu.

Foto: Beograd.rs

Ambasador Kuhta je precizirao da firma „RC Europe” ima mnogo iskustva u izgradnji velikih tržnih centara, a u Srbiji je ovo peti ili šesti projekat.

– Češka je jedan od najvećih partnera Srbiji u trgovinskoj razmeni, ali i investicijama. Nastavićemo i dalje sa ulaganjima – rekao je Kuhta, podsećajući na nedavnu posetu predsednika Vučića Pragu gde se upravo o tome i razgovaralo.

Foto: Beograd.rs

Direktor „RC Europe” Mihael Avgustin precizirao je da je ova investicija vredna više od sedam miliona evra i podvukao podršku opštine Obrenovac, naglašavajući da je to primer odlične saradnje javnog i privatnog sektora.

Ovo je do sada najveći projekat češke kompanije u Srbiji.

#Goran Vesić